Förskollärare till Annebergs förskola

Förskollärare till Annebergs förskola

Som förskollärare på Annebergs förskola leder du det pedagogiska arbetet i ditt arbetslag. Du planerar, genomför, följer upp och utvecklar utbildningen mot förskolans mål systematiskt tillsammans med dina kollegor och alltid med barnets bästa i fokus. Tillsammans i arbetslaget skapar ni förutsättningar för barnens undervisning i utbildning och för att bidra till en rolig, trygg och lärorik plats att utvecklas och lära tillsammans Du bidrar genom att vara professionell, medveten och en reflekterande pedagog. Vi arbetar för att IKT skall vara en naturlig del i utbildningen, vilket innebär att vi använder oss av surfplattor, datorer och Clevertouch. På förskolan finns IT-pedagog och förskollärare med utvidgat uppdrag för att inspirera och vara ett stöd så vi tillsammans kan utvecklas i vårt arbete. Förskolans arbete präglas av ett interkulturellt förhållningssätt där vi lägger stor vikt vid goda relationer till barnen och deras familjer. För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att du har förskollärarlegitimation.

Kvalifikationer
Vi söker dig med legitimation och behörighet inom förskola eller som snart är färdig med din utbildning. Som person är du nyfiken och du vågar och vill förändra det som behöver förändras. Du arbetar aktivt med att nå målen för utbildningen och du engagerar och leder dina kollegor i arbetet. Det är en styrka att du har god kommunikativ förmåga och personlig mognad är en förutsättning för att du ska vara trygg i din yrkesroll. Du har ett öppet, positivt nyfiket förhållningssätt som skapar goda relationer till barnen, vårdnadshavare och kollegor. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och styrdokument. Eftersom vi arbetar med språkutveckling och dokumentation behöver du ha god svenska i tal och skrift.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.nassjo.se
Sista ansökningsdag 10 mars 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun arbetar ett stort antal mycket engagerade medarbetare, som året runt utför ett av de viktigaste yrkena vi har. Vi tror på, och vi är faktiskt lite kända för den upplevda delaktigheten bland medarbetare. Tillsammans har vi tagit fram både en vision och en verksamhetsidé. Dessutom gillar vi korta beslutsvägar där alla kan göra sin röst hörd och vara med och påverka. Vår kultur präglas av en attityd där ingenting är omöjligt. Vi levererar resultat och lär av varandra. Förskolorna i Nässjö har verksamhetschef, utvecklingsledare, IT-pedagoger, förskollärare med utvidgat utvecklingsuppdrag samt en hög andel specialpedagoger sett till antal förskolor, så här finns det fokus på förskolan och möjlighet att utvecklas. Och nu letar vi efter dig! Vi erbjuder alla nyutexaminerade förskollärare en mentor samt en i övrigt utvecklad introduktion i arbetet. Allt för att du ska känna dig så förberedd som möjligt. Här kommer du dessutom att tillhöra en verksamhet där du får möjlighet att prova dina idéer. Sånt gillar vi! Alla förskolor i kommunen har fem kompetensutvecklingsdagar per år. För tillsvidareanställd personal har vi fria arbetskläder för utomhusbruk och ett eget digitalt verktyg. Nu söker vi dig som har förskollärarlegitimation eller som snart är färdig med din utbildning till förskollärare. Som förskollärare hos oss arbetar du för allas lika värde i en lustfylld lärandemiljö som är förskolornas vision och tillsammans med oss på Handskeryds Östra förskola får du möjlighet att ge barnen förutsättningar till vidare utveckling och lärande. Annebergs förskola är belägen i Anneberg cirka en mil från Nässjö och en mil från Eksjö. Förskolan ligger i ett villaområde med närhet till naturen. Förskolan har ändamålsenliga lokaler där vi haft fokus på att skapa en god lek och arbetsmiljö.