Centrala elevhälsan söker kurator till Handskeryd och Malmbäcks skola

Centrala elevhälsan söker kurator till Handskeryd och Malmbäcks skola

Arbetsuppgifter Som kurator ansvarar du för skolans psykosociala insatser. Du arbetar förebyggande och hälsofrämjande för att stödja eleverna i deras utveckling mot utbildningens mål. Du arbetar aktivt med skolans värdegrundsarbete, likabehandlingsplan, kartläggning, elevnärvaro och krishantering. Som kurator erbjuder du stöd på individ- grupp- och organisationsnivå. Det kan innebära samtal med elever, vårdnadshavare och handledning av skolpersonal både individuellt och i grupp. Du arbetar tätt ihop med skolsköterska och tillsammans lägger ni upp planerar för olika insatser, utifrån er kompetens och elevers behov. Som kurator är du sakkunnig gällande socialt arbete och du dokumenterar aktivt i elevhälsans dokumentationssystem, PMO.

Kvalifikationer
Kvalifikationer Vi söker dig som har socionom, eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet från tidigare arbete som skolkurator, men är inget krav. Som person är du empatisk, initiativrik och drivande i dina idéer i samarbete med kollegor. Du är väl förtrogen med socialtjänstlagarna, och har god dokumentationsvana. Om du ser dig själv som möjlig för tjänsten, vänta inte med din ansökan, då rekrytering pågår fortlöpande.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med ca 30.000 invånare på det Småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun. Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar vi medvetet och målinriktat för att ge varje barn och elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och känna glädje och stolthet över sina framgångar. Centrala elevhälsan i Nässjö Kommun söker dig som vill arbeta som skolkurator. Den centrala elevhälsan består av drygt 30 medarbetare så som sjuksköterskor, psykologer, logoped, talpedagoger, specialpedagoger och kuratorer. Som medarbetare i den centrala elevhälsan är man kopplad till olika skolor och har sina arbetsplatser förlagda där. Vi söker nu en kurator kopplad till Handskeryd- och Malmbäcks skola. Både Handskeryd och Malmbäck är F-6 skolor. Som kurator deltar du aktivt i elevhälsoarbetet, men också i skolans trygghetsteam. Elevhälsoteamet på skolorna består av olika kompetenser som tillsammans och under ledning av rektor stöttar arbetslag och elever på skolan. Som medarbetare i det centrala elevhälsoteamet erbjuds du tillsammans med övriga kuratorer i organisationen ärendehandledning av specialiserad handledare på gruppnivå. Ni har också däremellan regelbundna kuratorsträffar, som möjliggör stöd och rådgivning kollegor emellan.