Bibliotekarie till Brinellgymnasiet

Bibliotekarie till Brinellgymnasiet

Som skolbibliotekarie deltar du på ämneslag för att biblioteket ska bli den resurs i vår pedagogiska verksamhet som vi önskar. Arbetsuppgifterna består också av att informera nya klasser om de olika digitala hjälpmedel vi använder som komplement till biblioteks fysiska utbud. Du träffar också nya klasser och berättar om hur lån och återlämning av litteratur går till. En annan arbetsuppgift är att vara ett komplement till pedagogerna i klassrummet när det gäller källkritik och informationssök. Bibliotekarien arbetar tillsammans med biblioteksassistenter och hanterar även läromedel åt ämnesansvarig personal. Du har en egen budget att förfoga över.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad bibliotekarie. Du bör ha erfarenhet av arbete som skolbibliotekarie och ha ett stort engagemang för ungdomar och deras behov av bibliotekets resurser. Vi söker en självgående och driftig person som kan vara med i ett utvecklingsarbete för att driva bibliotekets verksamhet mot ett mer digitaliserat bibliotek där e-litteratur är ett komplement till traditionella böcker. Vi förutsätter att du har lätt att samarbeta med övrig personal i verksamheten runt biblioteket och har en förmåga att leda de assistenter som också arbetar hos oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nu söker vi på Brinellgymnasiet en bibliotekarie. Vi är en stor skola med ca 200 medarbetare som utifrån olika professioner fokuserar på att skapa en bra skolgång för alla våra 1200 elever. Skolan värdeord är Respekt, Ansvar, Kunskap och Trygghet. Ord som vi vill ska prägla vår verksamhet och vårt sätt att se på varandra. Skolbiblioteket har en central roll i gymnasiets verksamhet, placerat mitt i skolan och har ett stort utbud av litteratur på både svenska och andra språk. Vi har bildat ett biblioteksråd med representanter från olika program i syfte att möta upp de olika behov som finns i verksamheten. Alla elever har ett en egen dator vilket möjliggör användandet av digitala hjälpmedel i allt från planering, undervisning, kommunikation m.m.