Senior Accounting Specialist till Atlas Copco AB

Senior Accounting Specialist till Atlas Copco AB

Söker du en kvalificerad specialistroll inom redovisning där du kontinuerligt får möjlighet att utvecklas?

Atlas Copco är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar och förser kunder i fler än 180 länder med produkter och tjänster med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Nu söker vi en Senior Accounting Specialist till huvudkontoret i Sickla. Här får du möjligheten att tillsammans med ett sammansvetsat team bidra med din gedigna kompetens inom redovisningsområdet.

Om tjänsten

I rollen som Senior Accounting Specialist hanterar du moderbolagsredovisningen för Atlas Copco AB samt redovisningen för ett antal mindre bolag inom koncernen. Du supporterar övriga avdelningar inklusive koncernledningen i redovisningsfrågor samt fakturafrågor. Rollen innebär att vara delaktig i förbättringsprojekt samt diverse utredningar kopplat till redovisningen. Du svarar och utreder inkommande förfrågningar. Rapportering sker till Finance Manager.

Arbetsuppgifter
  • Vara delaktig och driva olika projekt kopplat till redovisning och rapportering
  • Operativt arbete med bokslut och delaktig med rapportering till koncernen
  • Kontoavstämningar
  • Avstämningar och månatliga analyser
  • Upprättande av deklarationer
  • Delaktig i upprättande av årsredovisning, samt självständigt upprätta årsredovisningar för ett/flera bolag inom koncernen som hanteras av Parent Company Accounting avdelningen
  • Processutveckling
  • Supportera och stötta andra i redovisningsteamet
Din profil

Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi och som har arbetat flera år med redovisning, gärna i stora internationella företag. Du har erfarenhet och kunskap om regelverk som K3 och IFRS. Vidare är du systemvan, gärna med erfarenhet av att ha arbetat i SAP eller liknande system samt har goda kunskaper i Excel. Rollen kräver att du kan kommunicera på både svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du driven och självgående samt trivs med eget ansvar. Du får saker gjorda samtidigt som du är kommunikativ, analytisk och pedagogisk. Vi värdesätter att du månar om att leverera med hög kvalité och servicegrad. Redovisningsteamet har ett nära samarbete och arbetar med jobbrotation. Vi tror därför att du som söker är agil och flexibel i ditt arbetssätt samt uppskattar att arbeta i team.

Du erbjuds

Hos Atlas Copco får du möjligheten att arbeta i en stor, internationell koncern där det finns stort utrymme att utvecklas och växa. I rollen får du bidra med din specialistkompetens inom redovisningsområdet och självständigt driva processer, samtidigt som teamet präglas av värme och ett nära samarbete.

Passionate people create exceptional things

Did you know that the solutions we develop are a key part of most industries? Electronics, medical research, renewable energy, food production, infrastructure and many more.

We´re everywhere! Working with us means working with the latest technologies and groundbreaking, sustainable innovations. With our inclusive and caring environment, you get the support and inspiration you need to grow.

Here, your ideas are embraced, and you never stop learning. Interested in being part of our team?

Join us on our journey for a better tomorrow.

Diverse by nature and inclusive by choice

Bright ideas come from all of us. The more unique perspectives we embrace, the more innovative we are. Together we build a culture where difference is valued and we share a deep sense of purpose and belonging.

Ansökan

I denna rekrytering har Atlas Copco AB valt att samarbeta med SJR. För mer information är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emelie Jorland på 072-066 02 98. Nu går vi på semester ett par veckor och kommer att börja arbeta med urvalet från vecka 32. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy

Titel: Senior Accounting Specialist
Mer info
Område Nacka
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 4 sept 2022 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.