Group Financial Controller till Epiroc i Sickla

Group Financial Controller till Epiroc i SicklaOm tjänsten

Epiroc söker en positiv och driven Group Financial Controller till enheten Group Accounting and Financial Reporting. Du kommer att ingå i ett team om 6 medarbetare och rapporterar till chefen för Group Accounting and Financial Reporting. Tjänsten är en bred och varierad roll där du tillsammans med teamet arbeta både med koncernredovisning och uppföljning av Epiroc Group.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för följande:
  • Legal och operationell konsolidering inklusive konsolidering av Epirocs båda rapporteringssegment
  • Stötta enheter, divisioner och ledning med kompetens inom rapportering, redovisning och uppföljningsfrågor
  • Säkerställa kvaliteten i redovisningen och konsolideringen av inom dina ansvarsområden
  • Bidra till att ta fram och kvalitetssäkra delårsrapporter och årsredovisningen för koncernen.
  • Fortlöpande arbeta med förbättringar av processer och rutiner
  • Genomföra utbildning av vårt rapporteringssystem till Epirocs enheter.
  • Delta i och leda olika projekt
  • Uppdatera och kvalitetssäkra sektionen "Redovisning och affärsekonomi" i The Epiroc Way (ledningssystem)
  • Vara med och utveckla Epirocs affärsmodell
Din bakgrund

För att lyckas i rollen som Group Financial Controller har du en Akademisk examen inom ekonomi med minst ett par års erfarenhet från koncernredovisning inom en internationell koncern. Du har erfarenhet av regelverket IFRS. Det är viktigt att du har ett utpräglat systemintresse och mycket goda kunskaper i Microsoft Excel och Power Point. Har du arbetat och behärskar systemet SAP BPC är det meriterande. Vidare så har du utmärkta kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper

Som person är du självgående och initiativtagande och tar ett helhetsansvar för dina uppgifter och levererar utifrån uppsatta mål och tidsramar med given kvalitet. Du är analytisk och lösningsorienterad och har förmågan att arbeta effektivt i ett högt tempo utan att tappa känslan för detaljer. Du är en lagspelare som trivs med att samarbeta med olika typer av människor samtidigt som du kan arbeta självständigt under eget ansvar.

Vad Epiroc erbjuder

Som Group Financial Controller på Epiroc blir du en del av ett dynamiskt och ambitiöst team. Du kommer att sitta nära bolagets ledning på Epirocs huvudkontor i Sickla och är med där det händer. Du kommer att få möjlighet att vara med och bidra i stora och komplexa projekt där du blir en viktig kugge.

Eftersom Epiroc är ett stort globalt företag finns det för rätt person goda utvecklingsmöjligheter både i Sverige och utomlands.

Epiroc har utsetts av Randstad till en av de tio mest attraktiva arbetsgivarna 2019 i Sverige. Vi fick högst poäng för en positiv arbetsmiljö, balansen mellan arbetsliv och fritid, att vi är miljövänliga samt att vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter.

Förenade. Inspirerade. Resultat förenar oss, innovation inspirerar oss och engagemang driver oss framåt.

I de 150 länder där Epiroc verkar uppmuntrar vi våra medarbetare att ta ansvar för sin egen utveckling och karriär med stöd från cheferna.Vi lovar att ge dig alla möjligheter att lyckas i en innovativ kultur, mångfald och samarbete i en atmosfär som präglas av omtänksamhet.

Mångfald och hållbarhet är avgörande för att föda fräscha och innovativa idéer och lösningar åt våra kunder. Epiroc är en ledande tillverkare inom områdena gruvindustri och infrastruktur. Läs mer på www.epirocgroup.com

Ansökan

I denna rekrytering har Epiroc valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070-4715908. Välkommen med din ansökan!

Titel: Group Financial Controller
Mer info
Kontaktperson Karin Van Egeraat
Telefon 070-4715908
Område Nacka
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 12 apr 2021 (47 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.