Vill du bli Stockholms viktigaste kökschef?

Vill du bli Stockholms viktigaste kökschef?

Vår kökschef Vladimir går i pension efter närmare 40 (!) år hos oss. Vi söker nu en ny klippa till köket på Solsunda HVB.

Solsunda är ett privat hem för vård och boende som ligger vackert nära Skurusundet i Nacka, ca 10-15 minuter med bil/buss från Slussen.

Hos oss bor vuxna personer med psykisk ohälsa såsom psykosproblematik. depression, ångest, personlighetsstörningar och neuropsykiatriska diagnoser. Vi arbetar på uppdrag av kommuner och landsting med målsättningen att tillsammans skapa en trygg och värdig tillvaro för våra boende.

Vi har 48 boende på Solsunda och omkring 30 personal som arbetar samtidigt, vilket betyder att varje servering omfattar ungefär 80 portioner.

Vi följer säsongerna och arbetar så långt det är möjligt med lokalt producerade råvaror. Vi serverar frukost, lunch, middag, eftermiddagsfika samt kvällsfika varje dag och vi lagar all mat från grunden. Vi gör skillnad på vardagar och helger och följer våra traditioner.

Vi arbetar hållbart genom att försöka minska matsvinn och samlar in matrester för återvinning till biogas. Maten anpassas efter de råvaror som är i säsong.

Vårt kök är rent och snyggt, får alltid goda betyg när vi har uppföljningar av t ex Anticimex.

Din köksbrigad består av tre kockar, med dig inräknad, och som kökschef är det du som ansvarar för köket och all mat som serveras på Solsunda. Du ansvarar också för personalmat, drycker och all utrustning i köket.

Maten har en stor betydelse hos oss eftersom vi är övertygade om att god och vällagad mat har en viktig roll för vårt psykiska välmående. Din roll blir med andra ord central på flera plan. Kanske är det därför som vår nuvarande kökschef trivts så bra på Solsunda.
Vi ser fram emot att få träffa dig!

Om tjänsten
Kökschefen ska:
 • ansvara för all mat som serveras på Solsunda
 • ansvara för planering och utvärdering av menyerna
 • ansvara för kökets egenkontroller
 • ansvara för ständig utveckling av rutiner för kvalitetssäkring i köket
 • kostnadsansvar för råvaruinköp och lagerhållning
 • ansvara för att informera VD om brister i köket eller kommande underhållsbehov på kort eller lång sikt

Arbetsuppgifter
 • planera maten som serveras utifrån kvalitet, ekonomi och näringslära
 • tillgodose att de lagstadgade hygienkraven efterlevs
 • beställa och ta emot matvaruleveranser
 • vara arbetsledare för Solsundas två kockar
 • leda det dagliga arbetet i köket
 • medverka på Solsundas infomöten
 • sköta kontakten med för tjänsten relevanta leverantörer
 • administrera försäljning av matkuponger
 • ta fram ekonomiska underlag från köket till VD
 • utföra sedvanliga kockuppgifter; såsom matlagning som fördelas mellan er tre kockar i köket enligt ett fastlagt schema
 • planera, utföra och följa upp allt arbete
 • schemaläggning, semesterplanering för kökspersonalen

Om dig

Vi vill att du har kockutbildning och minst fem års erfarenhet i yrket, samt erfarenhet av att leda personal. Du är kvalitetsmedveten och har god kännedom om allergier, specialkost och näringslära. Du älskar att laga god mat från grunden, utan halvfabrikat. Du är mycket serviceinriktad och har lätt för att samarbeta med andra människor. Du är flexibel, stresstålig och lösningsfokuserad.

Du har en positiv inställning och du stimuleras av att hitta lösningar som fungerar. Du är prestigelös och tycker om att vara del av en grupp som hjälper varandra, samtidigt som du är van att arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Du är också strukturerad, brinner för ditt arbete och har en god pedagogisk förmåga att få dina medarbetare att vilja utvecklas och växa. Du säkerställer att vi följer de lagar som gäller för vår verksamhet. Du följer rutiner kring ekologiska och kravmärkta produkter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättandet av tjänsten.

Om anställningen
Tjänstgöring enligt schema, heltid. Du arbetar röda dagar och var tredje helg. Ibland öppnar du köket och ibland stänger du.

Provanställning 6 mån tillämpas.

Ansökan
Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstidens slut.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Susanne Ernedag
Telefon 08-557 725 01
Email Mejla Susanne Ernedag
Område Nacka
Yrkesroll Hotell & Restaurang, Kock & Kökspersonal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.solsunda.se
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (2 dagar kvar)