Rektor till Dibber International school Nacka

Rektor till Dibber International school Nacka

Är du en engagerad, nyfiken och målmedveten ledare som vill vara med på en spännande resa? På Dibber International school Nacka kommer du till en skola i ett pågående utvecklingsarbete, i rollen som rektor får du möjlighet att leda arbetet framåt tillsammans med en grupp motiverade medarbetare samt fantastiska elever. Här finns alla möjligheter att under ditt tillitsfulla och tydliga ledarskap utveckla skolan vidare och även få skolan att växa och bli en större enhet.
Skolan ligger i Älta och har i dag ca 120 elever i åk F-6.

Arbetsuppgifter

Som rektor på Dibber International School Nacka får du ett uppdrag som kräver flexibilitet och samarbetsförmåga. Ditt uppdrag är att på ett kreativt sätt fortsätta utveckla verksamheten till att bli en IB certifierad skola. Pedagogiken är ett samspel mellan Lgr11 och IB (International Baccalaureate). Skolan är en kandidatskola för IB programmen PYP och MYP. På skolan har man en helhetssyn på människan och och ser ett samspel mellan akademiska och estetiska ämnen. Även teknologi och innovation är områden som får stort fokus. Inom Dibber finns ytterligare två Internationella skolor.
Du behöver vara lösningsfokuserad och tillgänglig i ditt ledarskap. Du sätter högt värde på sammanhållning och gemenskap i personalgruppen. Du förväntas styra och leda skolan på ett ur alla perspektiv långsiktigt och hållbart sätt.
I ditt uppdrag ingår också att bygga nätverk och samarbete mellan skolan och lokala företag samt föreningar. Du kommunicerar med kommun och myndigheter i allt som rör verksamheten. Du är rektor på en av Dibbers skolor men samtidigt som du är del i en stark organisation med erfarna och kloka rektorskollegor i ett kollegialt lärande tillsammans. Vi arbetar ständigt med att skapa goda strukturer och rutiner inom organisationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ledarerfarenhet från grundskolans alla åldrar med goda vitsord samt god kunskap om och erfarenhet av att driva skolutveckling. Som ledare är du professionell, tydlig och modig. Du söker dig till ett sammanhang där du blir utmanad och samtidigt får leda ett arbete med att skapa något ni tror på framåt. Du är relationsskapande och tror på kraften i samarbete – både när det kommer till Dibber som huvudman, din personal, vårdnadshavare och elever. Vi söker dig som står stadig i ditt ledarskap, som vågar tänka utanför boxen. Du ser möjligheter där andra ser hinder och har en tydlig och transparent kommunikation i alla led.

Personliga egenskaper

Mycket god kunskap om skolans uppdrag, styrdokument och lagstiftning. Tydlig, kommunikativ på både svenska och engelska och modig med god struktur och organisationsförmåga. Du är prestigelös, delar dina idéer och lyssnar in andras. Du har eleven i fokus i alla beslut och vägväl.

Vi erbjuder

En spännande arbetsplats med stort driv och hjärta. En kompetent rektorsgrupp och en ledning som stödjer, utmanar och sätter eleven i centrum för skolutveckling. Dibber Sverige AB är ett värdegrundsdrivet företag som har ca 60 förskolor och 14 skolor i hela Sverige, huvudkontoret finns i Stockholm, Sollentuna. Som rektor hos oss har du fördelen av att vara en del i ett större företag utan att effektiviteten och flexibiliteten går förlorad. Vår kvalitetsavdelning, ekonomiavdelning, HR-avdelning och alla andra stödfunktioner arbetar mot samma vision som du:
"Vi får världens viktigaste värden att växa"

Information om tjänsten
Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Läs mer om skolan på: www.dibber.se

Lön
Enligt överenskommelse

Ansökan
Endast sökande som uppfyller kvalifikationskraven beaktas. Vi frånsäger oss kontakt från rekryterare.
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Alla som anställs för arbete med barn och ungdomar ska lämna felfritt utdrag ur belastningsregistret från rikspolisstyrelsen före tillträdesdagen

Varmt välkommen med din ansökan!


Mer info
Område Nacka
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://dibber.se/
Sista ansökningsdag 30 sept 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Dibber Sverige är en del av Læringsverkstedet som är Norges största förskoleaktör. Dibber har över 80 förskolor och skolor i hela Sverige. Varje dag arbetar vi mot samma vision: "Vi får världens viktigaste värden att växa." Vårt mål är att barnen ska växa genom att tillägna sig kunskap och förmågor samt uveckla en känsla av trygghet och empati.

Våra förskolor och skolor behöver dig som älskar att jobba med barn och elever. På Dibber vill vi vara varma människor med den bästa kompetensen.