Business Analyst

Business Analyst

Just nu rekryterar vi en Business Analyst till transportföretaget Arriva. Du kommer tillhöra en nyetablerad grupp av affärsanalytiker med fokus på verksamhetsnära frågor som har en direkt inverkan på företagets lönsamhet, produktivitet och utveckling framåt. Då tjänsten innehåller analytiskt krävande uppgifter så passar den här tjänsten dig som är högpresterande och lösningsorienterad samt trivs i en spännande och utmanade arbetsmiljö. Du erbjuds möjligheten att komma in på ett bolag där det händer mycket och som utöver en god personalkultur även erbjuder förberedande chefsprogram till sina framtida stjärnor. Arriva är en rolig och social arbetsplats och sitter i nyrenoverade lokaler i Sickla. Låter det spännande? Skicka in din ansökan idag då vi intervjuar löpande!

Din utmaning

Du kommer ha ett nära samarbete med chefen för gruppen och ni kommer tillsammans sätta upp nya processer för att leverera högkvalitativa analyser och driva utvecklingen framåt för divisionen. Rollen erbjuder även stora kontaktytor med närhet till den operativa verksamheten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir följande:
  • Analys och förbättringsåtgärder av operationella nyckeltal och processer
  • Ta fram och utveckla rapporter och analysmodeller
  • Se över och agera kravställare vid utvecklingen av systemstödet
  • Bidra med underlag i arbetet med budget och forecasts
  • Ta fram underlag för intern- och extern rapportering
  • Ta fram och bidra med analyser till anbudsavdelning
Din bakgrund

Vi ser att du är en driven, självgående, och flexibel person som gillar att leverera. Du har ett genuint intresse för att analysera data och processer samt genom dina insikter driva förbättringar. Vi ser att du har följande bakgrund:
  • Universitetsutbildning inom ekonomi eller liknande
  • 3 - 5 års erfarenhet som Business Analyst, Business Controller alternativt inom revision eller som managementkonsult
  • Flytande i svenska och engelska
  • Mycket goda system- och Excelkunskaper, gärna Power-BI eller Hastus
Din ansökan

Arriva samarbetar i denna rekrytering med Human Capital och alla ansökningar hanteras av dem. Skicka in ditt CV så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av Max Hedgren, max.hedgren@humancapital.se eller Anna-Ida Hallberg, anna-ida.hallberg@humancapital.se
#LI-DNI

Mer info
Område Nacka
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Human Capital
Sista ansökningsdag 16 okt 2020 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka. Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt. Hoppas att du vill vara med på vår resa.