Redovisningsansvarig till Pointsharp

Redovisningsansvarig till Pointsharp

Har du en bakgrund inom redovisning och känner dig nyfiken på en roll med helhetsansvar på ett bolag i tillväxtfas? Missa då inte rollen som Redovisningsansvarig på Pointsharp!

Information om uppdraget

Pointsharp är ett säkerhetsföretag som arbetar med mjukvara som möjliggör en säker inloggning och gör det enkelt för företag att ta full kontroll över hur de autentiserar sina användares identitet. På Pointsharp erbjuds du en varierande och spännande vardag på ett internationellt bolag som befinner sig i början av en tillväxtresa. Hos Pointsharp står medarbetarna i fokus och de lägger mycket kraft på att värna om deras gemenskap och företagskultur, en kultur som länge präglats av entreprenörskap och teknikfokus. Detta bidrar till korta beslutsvägar och stora möjligheter att utvecklas inom sin roll och företaget.

I rollen som Redovisningsansvarig kommer du att ta ett helhetsansvar för bolagets redovisning, allt från det dagliga löpande arbetet till månads- och årsbokslut. Till följd av förvärv består bolaget idag av flera olika enheter som alla inkluderas i ditt redovisningsansvar. Då Pointsharp befinner sig på en tillväxtresa kommer du vid sidan av redovisning även att vara involverad i strategiska utvecklingsprojekt och ha ett stort mandat att påverka arbetssätt inom ditt område. Du kommer tillhöra ett ekonomiteam som idag består av 4 personer där du rapporterar direkt till CFO.

Arbetsuppgifter

Du kommer bland annat ansvara för:

Löpande bokföring

Månads- och årsbokslut

Momsredovisning

Periodiseringar

Betalningar avseende bl.a moms, AGI och skatter

Vi söker dig som

Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi

Har 5+ års erfarenhet inom redovisning

Har erfarenhet av redovisning från ett mjukvaruföretag

Har mycket goda kunskaper inom K3

Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då du dagligen kommunicerar på båda språken

Det är meriterande om du:

Har jobbat på ett bolag med internationella dotterbolag

Har erfarenhet från Microsoft Business Central

Har arbetat enligt IFRS regelverk

Som person tror vi att du beskriver dig som en noggrann och driven problemlösare. För att lyckas i rollen behöver du ha en mycket god vana av att arbeta organiserat och planerat för att hela tiden kunna ligga steget före och ha marginal för att deadlines skall kunna mötas. Utöver det är du en teamplayer som gillar att leverera.

Övrig information

Start: Omgående, med hänsyn till din uppsägningstid

Omfattning: Heltid

Placering: Sickla, Stockholm med möjlighet till visst distansarbete

Rekryteringsprocessen hanteras av AW Executive Search och Pointsharps önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av vår konsult Linda Lundgren, Lind.Lundgren@awexecutivesearch.se. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Nacka
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Pointsharp tillhandahåller ledande säkerhetsprodukter för säker inloggning och mobila lösningar. Pointsharp är ett svenskt företag som grundades 2006 av en grupp entreprenörer med en stark gemensam vision om hur innovativa mobila lösningar förändrar världen. Pointsharp är baserat i Stockholm, Sverige med försäljningskontor i Europa och Nordamerika.

Lär mer om bolaget här.