Biträdande projektchef till Sveafastigheter Bostad- Hållbara och attraktiva hyresrätter!

Biträdande projektchef till Sveafastigheter Bostad- Hållbara och attraktiva hyresrätter!

Här får du möjlighet att ta dig an rollen som biträdande projektchef i ett litet företag där du har stora möjligheter att utvecklas och på sikt bli projektchef. Sveafastigheter Bostads vision är att vara ledande utvecklare och förvaltare av hållbara och funktionseffektiva hyresbostäder med hög kundnöjdhet. Är det frågor du också brinner för? Läs vidare!

Information om uppdraget

Sveafastigheter Bostad är ett mindre företag inom förvärv, utveckling och förvaltning av hållbara hyresbostäder och de har ett starkt miljöfokus. Academic Work söker nu för deras räkning en biträdande projektchef som kommer arbeta brett med projektledning, stöttning till övriga roller och administrativa uppgifter som kan uppkomma inom projekten. Du kommer att få vara med i allt ifrån markanvisningsansökningar och avtalsskrivning med markägare och genom hela projektet till arbete med förvaltningen inför inflyttning av hyresgäster. Du välkomnas ett mindre företag om 12 personer där samtliga på företaget är generösa med att dela med sig av sin kunskap och där humor och engagemang är viktiga byggstenar.

Se nedan hur Sveafastigheter Bostads kärnvärden återspeglas i deras arbete.
 • Långsiktig samhällsbyggare- Sveafastigheter Bostad jobbar med forskningsprojekt för att minska co2 utsläppet i byggprocessen, bland annat med deras projektet de kallar betongbygglådan som syftar till att utforska miljövänliga betongblandningar.
 • Innovativ och kreativ utvecklare- Neptun-projektet i Västerås är ett exempel på hur Sveafastigheter Bostad utvecklar täta och välisolerade hus samtidigt som de är utrustade med lönsam teknik och också håller hög arkitektonisk kvalitet. Under 2018 slog de samarbetsrekord med över 100 olika bolag som hjälpte dem utveckla Sveriges största Plusenergihus som också nominerats till Årets bygge.
 • Proaktiv och drivande partner- Sveafastigheter Bostad satsar på både detaljer i byggnaderna och även helheten som ska bidra till hållbara fastigheter i längden.
 • Pålitlig och närvarande förvaltare- De har tillexempel nyligen utvecklat appen AVY som stärker relationen med hyresgästerna och underlättar tex vid betalning av hyresavier.
Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Sveafastigheter Bostad.

Arbetsuppgifter

Som biträdande projektchef kommer du arbeta med hela processen ifrån förhandlingar med markägare genom produktionen till dess att hyresgäster flyttar in. Eftersom företaget är litet kommer du att få arbeta brett och i tätt samarbete med dina övriga kollegor. För att trivas hos Sveafastigheter bostad är du inte främmande för att gå utanför ramarna i din roll för att resultatet ska bli det bästa.

Du kommer till exempel att:
 • Delta i arbetet kring markanvisningsansökningar, detaljplaneprocess och avtalsskrivning med markägare samt bygglovsansökan
 • Delta i projektering och granskning av entreprenör för att säkerställa att de planerar enligt kravspecifikation
 • Delta i byggprocessen i samarbete med entreprenör för att kvalitetssäkra att arbetet utförs enligt planering och kravspecifikation
 • Rapportera tider, kostnadsprognoser, gestaltning och specifikationer i projekten
 • Stämma av projektens tidsplaner tillsammans med projektcheferna
 • Bistå projektcheferna i budgetarbetet
 • Arbeta med andra diverse administrativa arbetsuppgifter som uppdatering av webbsida
 • Jobba tätt med förvaltningen
Tjänsten passar dig som vill arbeta i en bred roll som är såväl strategisk som operativ, där du får förståelse för hur det är att driva företag. För dig som drivs av att lösa problem och att uppnå resultat tillsammans med dina kollegor är det här en riktig drömtjänst!

Vi söker dig som
 • Har en civil-/högskoleexamen inom samhällsbyggnad, byggingenjör eller motsvarande utbildning
 • Har mellan 0-2 års arbetslivserfarenhet inom produktion där du varit ute på själva bygget, alternativt motsvarande erfarenhet
Det är meriterande men inget krav om du:

* Har mycket goda kunskaper i Excel för att kunna bistå med framtagande av formler och annat

Som person drivs du av att lösa utmaningar eftersom du kontinuerligt kommer ställas inför nya situationer där du tar ansvar för att lösa de problem som uppstår. Det krävs då också att du är orädd och vågar prova nya kreativa lösningar. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med dina kollegor men arbetet ställer också krav på att du har förmågan att driva ditt eget arbete framåt och att du tar ansvar för att dina arbetsuppgifter blir utförda med god kvalitet och i tid. Du kommer bli en del i ett sammansvetsat team där man tillsammans som grupp uppnår resultat. Det förutsätts därför att du är lyhörd, samarbetsvillig, målfokuserad och resultatinriktad.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas
 • Placering: Kinnarpshuset i Sickla, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sveafastigheter Bostads önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recrutimentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Nacka
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Sveafastigheter Bostad