Anläggningsansvarig till Adven i Munkedal

Anläggningsansvarig till Adven i Munkedal

Efterfrågan på våra tjänster ökar kontinuerligt och vi söker nu en Anläggningsansvarig till vår anläggning i Munkedal, region Svealand. Region Svealand ansvarar för drift och underhåll av vår verksamhet inom fjärrvärmenäten i Mora, Orsa, Vaxholm, Hede, Funäsdalen och nu även energileverans till Arctic Papers pappersbruk i Munkedal.

På Adven drivs vi av att ta fram morgondagens energilösningar som främjar företag, människor och miljön. Vi strävar efter att vara en del av lösningen på klimatförändringarna genom att göra det möjligt för industrier att producera mer hållbart.

Vad innebär tjänsten?

Du kommer att ha det övergripande ansvaret för drift, underhåll och anläggningsutveckling på Advens anläggning i Munkedal. Verksamheten i Munkedal syftar till att leverera energi i form av ånga till Arctic Papers pappersproduktion. Anläggningen, som är en s.k. samförbränningsanläggning (biobränsle samt avfall) på 30MW, är under uppförande och kommer att stå färdig under 2022. I huvudsak innebär rollen att du i nära samarbete med vår kund säkerställer efterfrågad leverans av energi samt att optimera drift och underhåll av anläggningen. Fokus ligger på att tillhandhålla förväntad tillgänglighet på anläggningen och uppfylla ekonomiska mål kopplat till drift och underhåll. I slutet på dagen är det viktigaste att vi har en kund som är nöjd.

Du har ett delegerat budget- och anläggningsansvar och rollen är till stor del teknik- och affärsorienterad. Du kommer att leda arbetet på anläggningen genom egen personal i form av en drifttekniker samt vara beställare till entreprenörer.

Rollen är bred och kräver stor flexibilitet och nära samarbete med kund, övrig Adven-personal och entreprenörer.

Du rapporterar till Regionchefen i Svealand som du har ett nära samarbete med.

Mattias är anläggningsansvarig för flertalet mindre anläggningar i Skåne och Halland. Han säger så här om sin roll:

"Eftersom Adven är ett mindre företag kan jag faktiskt se och påverka helheten, från ax till limpa. På större företag gör man sin lilla bit, det är drift, automation eller underhåll. Nu har jag ett helhetsansvar, från miljötillstånd till drift och underhåll."

Du kommer till exempel att:
 • vara delaktig i anläggningsprojektet för den nya anläggningen
 • arbeta operativt med optimering av drift på anläggningen
 • planera och genomföra underhållsaktiviteter
 • identifiera förbättringsmöjligheter inom ditt ansvarsområde
 • ansvara för löpande resultatuppföljning och framtagande av KPI:er, rapporter och dokumentation
 • delta i anläggningens budgetarbete och finansiella prognoser
 • Hos oss är SAFETY-arbete högt prioriterat vilket vi ser som en självklarhet att du tillämpar i ditt arbete.
 • beredskapstjänst kan komma att ingå i rollen
För att lyckas i rollen ser vi att du:
 • flerårig erfarenhet från liknande anläggningar, tex från fjärrvärmebranschen och/eller motsvarande processindustri
 • har ett stort intresse för processtekniska lösningar
 • är väl förtrogen med att arbeta i Office samt relevanta datoriserade styrsystem.
 • har goda språkkunskaper i svenska, både tal och skrift.

Dina personliga egenskaper:
 • du håller en god kontakt med våra kunder och samarbetspartners för att upprätthålla och förbättra goda relationer
 • du trivs att jobba i team med andra människor och har ett nyfiket sätt vid problemställningar
 • är en självgående, noggrann och strukturerad person
 • du är öppen och kommunikativ

Det är meriterande om du:

 • har en formell utbildning inom relevant område
 • har erfarenhet från större anläggningsprojekt, gärna från energisektorn

Dessa egenskaper ser vi att du behöver för att lyckas initialt i rollen.
På Adven finns dock goda möjligheter att utvecklas.
Genom Adven Academy delar vi med oss av den kompetens och kunskap som finns i Sverige, Finland, Estland och Lettland. Hos oss står du inte still!

Du blir en del av:

I ditt framtida team delar man med sig av sina erfarenheter och expertområden och lär av varandra för att skapa morgondagens vatten- och energilösningar för våra kunder. Ständig utveckling är en del av vardagen.

Vi är just nu i en stark expansionsfas. I en trygg och samtidigt dynamisk och snabbrörlig miljö får du möjligheten att vara med och bygga en verksamhet tillsammans med ett sammansvetsat team och utveckla Adven i Sverige.

Låter det här som ett
jobb för dig?


Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan till jobb@adven.com med CV och personligt brev så snart som möjligt.

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss och Adven vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Vi ser fram emot din
ansökan!
Mer info
Område Munkedal
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.adven.se
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (38 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Adven drivs vi av att ta fram morgondagens energilösningar som främjar företag, människor och miljön. Vi strävar efter att vara en del av lösningen på klimatförändringarna, och vi tror att vi kan göra skillnad med varje hållbar energilösning som vi hittar, bygger och genomför tillsammans med våra kunder.

Adven är en ledande leverantör av energi- och vattenlösningar i Norden och Baltikum. För industrier producerar Adven ånga, värme och kyla samt levererar olika lösningar som effektiviserar energi-, vatten- och materialförbrukning. För fastigheter erbjuder Adven uppvärmning och nedkylning baserat på fjärrvärme eller kundspecifika lösningar som nyttjar exempelvis bio- och geoenergi. Vår affärsmodell är baserad på fullservicelösningar och långsiktiga partnerskap.

Vi har en årlig omsättning på över €200m, och en total balansomslutning på €800m. Vi har nästintill 40 års erfarenhet, och omkring 370 experter anställda hos oss. Vi driver över 300 anläggningar med en total kapacitet på 1900MW.

Advantage in energy. For business, people and planet