Hoppa till innehåll
Securitas logotyp

Brandsäkerhetstekniker till Motala/Mjölby/Tranås

Publiceringsdatum
18 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Är du på jakt efter en roll där du får möjlighet att jobba kundnära med ett stort ansvar för säkerhetsarbetet? Vi på Securitas letar just nu efter dig som vill fortsätta utveckla våra kunders brandsäkerhetsarbete. 

Som brandskyddstekniker kommer du arbete i en kundnära roll med att ansvara för service och genomgång av förekommande produkter inom branschområdet, samt att kontroller utförs enligt avtal och gällande bestämmelser. Rollen är en varierad roll med mycket praktiskt arbete som att exempelvis utföra service på brandsläckare och brandposter men även andra tekniska uppgifter såsom nyinstallationer och reparationer.

Du kommer till exempel att:

 • Presentera Securitas tjänster och produkter samt utveckla våra kunders säkerhetsarbete.
 • Genomföra enklare riksinventering samt genomgång av kundens brandsäkerhetsarbete. 
 • Genomföra beställningar av produkter och tjänster hos våra underleverantörer
 • Månads och kvartalsprov av brandlarm
 • Montering av förekommande produkter
 • Rådgivning/inventering till kund
 • Hjälpa kunder med SBA- kontroller (egenkontroll)
 • Upprätta och dokumentera i kundens webverktyg för SBA (MPS) 

Tjänsten passar dig som du tycker om att knyta nya kontakter och utveckla befintliga för att i slutändan utveckla vår leverans mot kunden. Du erbjuds här en roll där den ena dagen inte är den andra lik och där du dessutom arbetar med något av det mest viktiga man kan jobba med: att skapa trygghet för andra människor.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.


Kvalifikationer

Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i Svenska och Engelska. Du bör ha en utbildningsbakgrund eller arbetslivserfarenhet inom brandsäkerhet sedan tidigare. Har du gått Svebras brandsäkerhetstekniker, arbetat som anläggningsskötare, utfört underhålla och service på rökluckor är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt lägger vi vid din personliga lämplighet och är du den vi söker säkerställer vi att du får rätt utbildning för att kunna utföra ditt arbete. Då resor kan förekomma i tjänsten är B-körkort ett krav.

Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Vi ser gärna att du som söker har ett stort intresse för teknik och har lätt att förstå instruktioner.

Då du kommer att ha ett stort ansvar i din roll, men samtidigt jobba väldigt nära såväl kunder som kollegor, tror vi att du har lätt att jobba både självständigt men också i team. Att ta ansvar kommer naturligt för dig - du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.


Ytterligare information

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten - skicka din ansökan redan idag!

Har du frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till kontaktperson: jeff.dahlberg@securitas.se.

 • Tjänsten är tillsvidareanställning heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 mån provanställning
 • Vi arbetar med urvalstester
 • Vi kommunicerar i första hand via mail
 • Sista ansökningsdag är 2024-03-31

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du har godkända betyg från gymnasiet i svenska och engelska samt blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (den ansökan görs av Securitas).

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen, Unionen samt Ledarna.

Mer info om Securitas som arbetsgivare och vår rekryteringsprocess hittar du på securitas.se

Securitas logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 mars 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler.

Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Du tar hand om människors säkerhet - Securitas tar hand om dig.