Drifttekniker

Drifttekniker

Drifttekniker till Vattenfall Värme i Motala
Vill du bli en del av resan mot ett fossilfritt samhälle tillsammans med oss? Vi på Vattenfall har som mål att vi och våra kunder skall kunna verka och leva utan fossila bränslen inom en generation. Till vår distributionsavdelning söker vi nu en Drifttekniker som har ett genuint intresse av människor, teknik och service.

Dina arbetsuppgifter som Drifttekniker
Som Drifttekniker i Motala kommer du att arbeta med kundmätarfrågor, servicearbete och underhåll av kunders undercentraler, drift och underhåll av fjärrvärmenäten, nybyggnation och ombyggnation av fjärrvärmenäten. Du kommer även att planera och arbetsleda entreprenadarbeten, till exempel byten av undercentraler och villavärmeväxlare. Att bistå våra säljare med tekniskt stöd är också en del av arbetsdagen. I tjänsten ingår beredskap för Motala/Askersund och Nyköping.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Felavhjälpning och rådgivning av kundägda undercentraler.
  • Beställa och arbetsleda uppdrag utförda av entreprenörer.
  • Tekniskt säljstöd.
  • Kundmätarfrågor (Nymontage, revisionsbyten och kommunikationsfel).
  • Drift och underhåll av fjärrvärmenät.
  • Delta i ny och ombyggnations projekt på fjärrvärmenät.

Som Drifttekniker behöver du följande kvalifikationer
Vi söker dig som är en lugn och stabil person. Du är bra på att hantera människor. Våra kunder är det viktigaste för oss och som drifttekniker är du en ambassadör för hela Vattenfall. Du ger våra kunder ett trevligt, kunnigt och professionellt bemötande.

Vi tror att du idag arbetar som servicetekniker inom energi, VVS, process eller motsvarande. Du är utbildad på gymnasie- eller högskolenivå inom de områdena, alternativt innehar likvärdig arbetskompetens. Du har god förståelse för värme. Kunskap om styr- och reglerteknik och elbehörighet ser vi som en stor merit.

Du trivs med att ta egna initiativ, du planerar din dag på egen hand och arbetar resultatorienterat under eget ansvar. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och meriterande med kunskaper i engelska. Körkort B erfordras. Beredskap ingår i arbetet.

Placeringsort: Motala

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef

Johan Boberg, 0725-392520, för frågor om rekryterings processen kontakta rekryterare Shala Jamshid, Shala.Jamshid@vattenfall.com Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Christian Magnusson, Göran Johansson SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 3 november 2019. Vi tar inte emot ansökningar efter sista ansökningsdatum eller ansökningar som kommer in via email. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad därför kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen

Vår organisation
Vattenfalls affärsenhet Heat Nordic producerar, distribuerar och säljer värme, ånga, kyla och el. Våra kunder är företag, kommuner, landsting, privata fastighetsägare villakunder och bostadsrättsföreningar. Huvudprodukten är fjärrvärme, som är en enkel, säker, bekväm och tillförlitlig form av uppvärmning. Bränslet består i huvudsak av olika former av biomassa, avfall och torv som ger låga miljöpåverkande utsläpp. Vi är idag omkring 370 medarbetare och omsätter 2,9 miljarder kronor.
Mer info
Område Motala
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (19 dagar kvar)