Drifttekniker till Vattenfall Värme i Motala

Drifttekniker till Vattenfall Värme i Motala

Vill du bli en del av resan mot ett fossilfritt samhälle tillsammans med oss? Vi på Vattenfall har som mål att vi och våra kunder skall kunna verka och leva utan fossila bränslen inom en generation. Nu söker vi en person för skiftgående tjänst som Drifttekniker till vår verksamhet i Motala. Våra baslastpannor eldas med fastbränsle, biobränsle. Vi har två huvudsiter; en i Motala och en i Askersund.

Dina arbetsuppgifter som Drifttekniker
Som skiftgående Drifttekniker ingår du i en grupp om sju personer som arbetar i en modern miljö. Arbetet innebär att köra anläggningarna optimalt, utföra operatörsunderhåll och vid behov lösa problem ute i anläggningarna. I arbetsuppgifterna kan det även förekomma att delta i revisions-, investerings- och utvecklingsprojekt. Vi tillämpar i dagsläget 2 -skift med perioder av dagtid och beredskap där ensamarbete (övervakning) förekommer. När man utför sitt arbete hos oss har man alltid säkerhet, miljö, energi, och ekonomi i sin tanke.

Som Drifttekniker behöver du följande kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant utbildning inom området. Certifikat för certifierad drifttekniker är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att drifta anläggning i mindre driftorganisationer och av underhållsarbete. Erfarenhet av beredskapstjänst, fastbränsle och kraftproduktion är meriterande. Det är även meriterande med kurser inom arbetsmiljö, säkerhetsarbete, miljöutbildning, kylutbildning mm. Arbete med och kännedom om elanläggningar är meriterande.

Som person drivs du av ett resultat- och målinriktat arbetssätt och hanterar varierande driftsituationer på ett ansvarsfullt sätt samt har styrkan att hantera krävande situationer och tar ditt fulla ansvar. För rollen är det viktigt att du är kommunikativ och värdesätter samarbete tillsammans med ett högt säkerhetstänk. Ditt arbetssätt är strukturerat, din kommunikation är tydlig och med en förmåga att lösa problem. Du har goda kunskaper i Svenska i både tal och skrift, Engelska ses som meriterande. B körkort är ett krav.

Placeringsort: Motala

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Berit Sanded, 070 329 5121.
För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Zanko Dasko 070 253 28 96.

Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Göran H. Jansson, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen och du når samtliga via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 15 april 2021. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

Vi tar inte emot ansökningar via mail. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle, erbjuder vi ett omväxlande arbete med många kontaktytor. Du kommer att ingå i ett engagerat och motiverat team som står inför spännande utmaningar. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid och vi erbjuder attraktiva personalförmåner.

Vattenfall Värme är en europeisk leverantör av el, värme och kyla med verksamheter som är centrala för att möjliggöra fossilfritt liv inom en generation. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och privatpersoner i fyra länder med vårt svenska huvudkontor i Solna.

I Sverige levererar vi värme, kyla och ånga samt tilläggstjänster till industrier, fastighetsägare och bostadskunder i femton kommuner. Värme Sverige är den fjärde största fjärrvärmeleverantören i Sverige och levererar hållbar uppvärmning till cirka 200 000 svenska hushåll samt värme, kyla och ånga till industrikunder där verksamheten i Uppsala utgör drygt hälften av leveranserna. Vi erbjuder också energilösningar till fastighetskunder som solpaneler och värmepumpar.
Mer info
Område Motala
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 15 apr 2021 (1 dag kvar)