Driftansvarig

Driftansvarig

Tillsammans ska vi jobba mot en fossilfri framtid, var med på resan som vår nya Driftansvariga i Motala

Vattenfall Heat är en europeisk leverantör av el och värme vars verksamhet är central i Vattenfalls arbete med att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla och ånga i fyra länder med vårt svenska huvudkontor i Solna. I Sverige levererar vi fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, kommunal verksamhet, fastighetsägare och villakunder i femton kommuner. Vi söker nu en Driftansvarig till vår verksamhet i Motala.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi ett omväxlande arbete med många kontaktytor. Du kommer att ingå i ett engagerat och motiverat team som står inför spännande utmaningar. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför erbjuder vi attraktiva personalförmåner.

Dina arbetsuppgifter som Driftansvarig
Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för drift av kraftvärme-och värmepannor vid värmeverket i Motala. I rollen leder du personal men utan direkt personalansvar. Arbetsuppgifter/projekt inom alla förekommande uppgifter, från bränslemottagning till leverans av värme och el, vid verket ingår i rollen. Uppgifterna/projekten kan vara av förebyggande eller avhjälpande karaktär. Säkerheten är i fokus i ditt dagliga arbete.

Dina kvalifikation som Driftansvarig
Du ser möjligheter och trivs i arbetsledarrollen. Du tycker om att efter givna ramar planera, prioritera, strukturera och följa upp arbetsuppgifter. Att lyhört skapa samsyn inom grupper är naturligt för dig. Du tycker om att jobba både med vardagsfrågor och mer långsiktiga projekt. Att jobba i alla faser i projekt, från förstudie via genomförande till färdigställt projekt ser du som stimulerande.

Meriterande med följande kvalifikationer
  • Utbildning inom, för kraftvärmeproduktion, relevant tekniskt område
  • Erfarenhet från arbetsledning inom, för kraftvärmeproduktion, relevant tekniskt område
  • Erfarenhet från arbete inom, för kraftvärmeproduktion, relevant tekniskt område
  • Erfarenhet som möjliggör möjlighet att hoppa in och köra pannor speciellt med beredskap
Placeringsort: Motala

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Berit Sanded 0703295121. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Shala Jamshid, Shala.Jamshid@vattenfall.com eller 0702379325.

Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Göran H. Jansson, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen och du når samtliga via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 1 Mars 2020 via vår portal. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vår organisation
I Uppsala finns Vattenfalls största svenska fjärrvärmesystem där vi erbjuder över 100 000 invånare en hållbar uppvärmning. Produktionen av värme, kyla och ånga baseras på energiåtervinning från avfall och just nu investerar vi ca 3,5 miljarder i en stor förnyelse av vår anläggningspark i Boländerna för att bli helt fria från fossila bränslen till år 2025. Utöver den centrala anläggningen finns även flera sattelitanläggningar runt om i stan.

Verksamheten i Uppsala säljer ca 1300 GWh värme, 140 GWh el, 100 GWh ånga, 100 GWh kyla och återvinner energin från ca 300 000 ton avfall och nu söker vi en ny underhållschef som kan leda utvecklingen av verksamheten lokalt för att uppnå en fossilfri produktion.
Mer info
Område Motala
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (6 dagar kvar)