Produktionstekniker till Svensk Plaståtervinning i Motala

Produktionstekniker till Svensk Plaståtervinning i Motala

Driftig Produktionstekniker till Svensk Plaståtervinning i Motala

Nytt år och nya möjligheter!!

Just nu söker vi efter en praktisk ingenjör med sociala egenskaper.
Här får du möjligheten att arbeta på Svensk Plaståtervinning, ett företag i utvecklingsfas, som nu ska rekrytera en Produktionstekniker.

Tjänstgöringsorten är i Motala och du kommer arbeta dagtid.

Om företaget
Välkommen till vår kund Svensk Plaståtervinning, ett företag i tiden som ger plast nytt liv. Om och om igen.

Vår kund Svensk Plaståtervinning är ett företag inom återvinningsbranschen som har till uppgift att se till att förpackningar i Sverige samlas in och återvinns. Men med de stora klimatutmaningar vi har idag krävs det gemensamma insatser och all plast som inte återvinns är slöseri med våra allmänna resurser.
Därför har vår kund bestämt sig för att alla plastförpackningar i vårt land ska återvinnas och bli nya plastprodukter samt att övriga producenter runt om i världen ska upplysas om att välja bästa tänkbara återvunna plast.

Vår kund har byggt Europas största och effektivaste anläggning för plaståtervinning i Motala och tar nu ett stort steg mot deras framtida vision. Att med helt automatiserad teknik sortera de olika plastsorterna med maximal precision och högsta kvalitet, samt minska svinnet och säkerställa att så mycket som möjligt kan användas till nya plastprodukter.

Plast är ett fantastiskt material med unika egenskaper som gör vårt moderna samhälle möjligt på många sätt. Nu finns förutsättningarna för att ta tillvara plastens värde som återvunnen råvara, fullt ut, och det är där vår kund har sitt fokus idag tillsammans med sina medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
I din roll som Produktionstekniker kommer du att ha ansvar för följande arbetsuppgifter:

– Säkerställa anläggningens prestanda så att den når uppsatta mål beträffande kvalitet och sorteringsmängd
– Ta fram lösningar som syftar till att förbättra anläggningen vad det gäller miljö och kvalitet
– Biträda operativ produktionschef i produktionstekniska ärenden
– Fortlöpande följa teknikens utveckling inom plaståtervinning på marknaden
– Driva förbättringsprojekt med syfte att förbättra anläggningens tekniska prestanda
– Tjänsteresor till Europa kan förekomma några gånger per år

Din profil
För att lyckas i rollen som Produktionstekniker på Svensk Plaståtervinning bör du ha följande kompetenser:

– Utbildad ingenjör med flerårig arbetslivserfarenhet inom industrin
– Intresse och kunskap inom teknikområdet
– Erfarenhet inom maskinkonstruktion
– Behärska det svenska samt engelska språket väl i tal och skrift
– Goda datakunskaper

Vi ser gärna att du som sökande är lösningsfokuserad, nyfiken och att du har ett konsekvenstänk som genomsyrar dina handlingar. Du är van vid att arbeta mot uppsatta mål och tidplaner i enlighet med de regler som finns, men är också bekväm med att ta egna initiativ till förbättringar att driva dessa.

Med befintlig kompetens och intresse för maskinkonstruktion har du vad som krävs för att optimera anläggningen. Rollen innefattar både strategiskt och operativt arbete, vilket kräver stort ordningssinne och ansvar. Strategiskt arbete i den mån att du lyfter blicken mot övergripande mål och förbättringar inom verksamheten och operativt mer med daglig styrning i produktion, teamwork och fokus dag till dag. Som person är du är social och räds inte nya relationer vilket bidrar till ett gott arbetsklimat hos övriga medarbetare.

Ansökningsförfarande
I denna rekryteringsprocess samarbetar Svensk Plaståtervinning med Skill. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan utan sök tjänsten redan idag då den kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag. Logga in eller registrera ditt CV och personliga brev på vår hemsida, www.skill.se.

Vid eventuella frågor gällande rekryteringsprocessen var vänlig kontakta ansvarig rekryterare Jessica Jacobsson på följande kontaktuppgifter: Jessica.jacobsson@skill.se alternativt 013-32 94 11

Lycka till med din ansökan!

Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.