Kvalitetstekniker till HydraSpecma Wiro

Kvalitetstekniker till HydraSpecma Wiro

Kvalitetstekniker till HydraSpecma Wiro

HydraSpecma Wiro söker nu en kvalitetstekniker till siten i Motala. Här erbjuds du en roll med många trevliga kontaktytor och stora möjligheter att vidareutvecklas inom kvalitetsområdet. HydraSpecma Wiro befinner sig i en spännande utvecklingsfas och här blir du en del av ett flexibelt företag med snabba beslutsvägar och stort kvalitetsfokus.

Om rollen

Rollen som kvalitetstekniker innebär att arbeta med kvalitetssäkring både internt och externt för att säkerställa kvalitén till sitens kunder samt att minimera företagets kostnader för kvalitetsbrister. Rollen kommer att anpassas efter dina tidigare erfarenheter där tanken är att dina arbetsuppgifter initialt främst kommer att bestå av att:
  • delta och vara drivande i förbättringsarbeten, Lean-arbete samt 5S-arbete.
  • arbeta med framställning och granskning av PPAP-dokumentation och vara en viktig del i att optimera PPAP-processen.
  • sammanställa leveransdokumentation till kund.
  • upprätta checklistor och mätprotokoll.
Som kvalitetstekniker förväntas du vara delaktig, driven och lyhörd. Du kommer att jobba tätt tillsammans med produktion samt våra leverantörer och kunder. Vidare kommer du att arbeta aktivt med ständiga förbättringar och förväntas kunna driva på övriga organisationen. Du kommer att rapportera till kvalitetschefen som också finns på plats i Motala och inom Specma Group finns det en stor kvalitetsorganisation och därmed möjligheter till att samarbeta och skapa utbyte.

Vem vi söker

Vi söker dig som har en teknisk utbildning på gymnasienivå eller högre. Du bör ha arbetat inom producerande verksamhet och därmed ha kunskap om olika produktionsprocesser samt grundläggande kunskaper i ritningsläsning och mätteknik från studier eller arbetsliv. Det är meriterande med tidigare erfarenhet inom PPAP-process, APQP, revisionsarbete samt ISO9001.

Du som söker är driven och analytisk och har lätt för att identifiera kvalitetsbrister och behov av förbättringar samt räds inte att initiera och genomföra förbättringsarbeten. Du är tydlig och förtroendeingivande i din kommunikation samt har lätt för att samarbeta då du kommer att ha många olika kontaktytor. Rollen är utvecklande för såväl dig med längre erfarenhet som för dig som är junior inom kvalitetsområdet.

Då våra kunder och leverantörer även finns utanför Sverige förutsätter vi att du känner dig bekväm med både svenska och engelska i tal och skrift.

HydraSpecma Wiros erbjudande

Vi erbjuder dig ett arbete i ett företag med globala möjligheter men lokal förankring med snabba beslutsvägar. Här får du utrymme till att driva förbättringar och jobba med problemlösning i en mycket trivsam och öppen atmosfär.

Övrigt

Du söker tjänsten genom att bifoga cv och eventuella ansökningshandlingar. Observera att vi inte har möjlighet att hantera ansökningar via mail.

Tillträde: enligt överenskommelse

Placeringsort: Motala

Om anställningen: Tillsvidareanställning, heltid där du blir anställd av Hydra Specma Wiro AB

Sista ansökningsdag: 2021-10-03 Urval sker löpande.
Mer info
Område Motala
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 3 okt 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Specma Group är branschledande inom applikationsanpassade system och komponenter för hydraulik på den nordiska marknaden. Verksamheten har sin bas i Sverige är och, är förutom i Norden, verksamt även i Polen, Storbritannien, USA, Kina och Brasilien. Specma Group omsätter ca 1,6 miljarder kr och har ca 875 medarbetare samt är dotterbolag till Hydra Grene A/S som ingår i börsnoterade Schouw & co. Verksamheten är övergripande uppdelad i två divisioner, OEM och Industry & Aftermarket. På Specma Wiro skräddarsyr vi ledningssystem för vätskor och gaser där stora krav ställs på tålighet, säkerhet och hygien. Vi utvecklar och tillverkar bland annat metallslang, rörsystem, PTFE-slang, högtrycksslang samt kompensatorer och bälgar. Vi har också rör- och hydraulkopplingar av syrafast/rostfritt stål och kan därför erbjuda produkter för alla applikationer som kräver en kopplingslösning.

Verksamheten är främst inriktad på kunder inom verkstad, process, kemi, läkemedel och livsmedelsindustrin. Övriga kunder finner vi inom OEM. Vi är marknadsledande inom vårt produktområde på den nordiska marknaden men har också en ökande export till världsmarknaden. Läs mer på vår hemsida www.specma.comwww.wiro.se