Serviceman till Kvarn, Prästtomta övnings- och skjutfält

Serviceman till Kvarn, Prästtomta övnings- och skjutfält

Vill du jobba som serviceman i en del av Försvarsmaktens utveckling i Kvarn, där du får möjlighet att stödja vår verksamhet med dina kunskaper och erfarenheter? Är du en person som gillar att jobba med service i alla dess former?

Skövde garnison och Garnisonsenheten
Skövde Garnison är en av Sveriges största militära garnisoner. Garnisonen består av ett flertal förband ur Försvarsmakten, alla med den huvudsakliga uppgiften att utbilda och utveckla krigsförband. Bredden av verksamheten omfattar utbildning av förband med stridsvagnar och stridsfordon, understödjande förband exempelvis artilleri-, lednings-, sjukvårds- och övriga logistikförband, till militära skolor med yrkesofficersutbildningar på olika nivåer samt staber för flera ledningsnivåer inom främst armén.

Inom Skövde garnison verkar Garnisonsenheten. Enheten ansvarar för att stödja med kompetenser och tjänster inom flera verksamhetsområden. De mer omfattande områdena består av driftsättning av övnings- och skjutfält, sjukvård inom ramen för företagshälsovård för anställd personal och daglig sjukvård för värnpliktiga samt bevakningstjänst och säkerhetsskyddade transporter. Enheten lämnar även stöd inom Idrott och friskvård.

Verksamhetsplatsen Kvarn med Prästtomta övnings- och skjutfält innehåller alla ansvarsområden som Garnisonsenheten har. I Kvarn utbildas värnpliktiga till Skaraborgs regemente och Helikopterflottiljen. Här finns även Markstridsskolan med ansvar för utbildning av officerare, utveckling av materiel och träning av förband i främst strid i bebyggelse. Kvarn är också huvudövningsplats för Östergötlands hemvärnsutbildning. Skjutfältet är även populärt hos andra förband i Sverige att komma till och öva på.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Servicemannen lyder under chefen för övnings- och skjutfältsdetalj Prästtomta på Kvarn. Tjänsten innebär att lösa tilldelade uppgifter inom övnings- och skjutfältet samt de utbildningsanordningar som faller under organisationen. Förekommande arbetsuppgifter är t ex tillverkning samt reparation av alla förekommande målytor, säkerställande av att erforderlig materiel finns tillgänglig för skjutande förband, tillsyn och visitation samt skötsel av lokaler. Du kommer även att ingå i övnings- och skjutfältets brandstyrka samt tjänstgöra som signalist vid skjutfältsexpeditionen. Vidare förekommer som en naturlig del vård och skötsel av detaljens maskiner samt fordonspark.

Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning
 • Körkort klass B
Personliga egenskaper
 • Social och har lätt för att samarbete internt och externt
 • Strukturerad med god förmåga att se ett helhetsperspektiv
 • Serviceinriktad med god förmåga att vilja och leverera stöd
 • God förmåga att samarbeta och kommunicera
 • Förmåga att arbeta självständigt
Befattningen passar dig som är ambitiös och har förmåga att självständigt förstå och analysera frågor och problem. Du har lätt för att kommunicera. Du växlar på ett självklart sätt mellan självständigt arbete och lagarbete. Befattningen förutsätter att du har ett metodiskt och systematiskt tillvägagångssätt; planerar i förväg, gör tydliga prioriteringar och når uppsatta slutresultat i rätt tid.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Meriterande
 • Genomförd värnplikt/Grundläggande militär utbildning - med godkänt resultat
 • Militärt förarbevis för hjullastare, grävlastare, tung lastbil med tungt släp, truck, motorhandsåg, röjsåg
 • ADR
 • Körkort klass C och E
 • Treårigt tekniskt/fordonstekniskt gymnasium eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt, FM förbehåller sig rätten att värdera detta
 • Utbildning inom fordon, bygg eller teknik
 • Dokumenterad utbildning på arbetsmaskiner (hjullastare, traktorgrävare, teleskoplastare, terränghjuling, truck, motorsåg, röjsåg mm)
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Flera av de kompetenser som krävs för att utföra arbetet finns ej angivna i annonsen, specifik utbildning kommer ske på arbetsplatsen.
Tjänsteresor, såväl med som utan övernattning, förekommer.
Fysisk träning genomförs under arbetstid mot utsatta mål och krav.
Goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas. Sysselsättningsgrad är 100%.
Arbetsort: Kvarn, Prästtomta skjutfält
Tillträdesdatum: 2022-08-22 eller enligt överenskommelse

Då Övnings- och skjutfältsavdelningen är en mansdominerad arbetsplats ser vi gärna kvinnliga sökanden.

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:
Chef övnings- och skjutfältsdetaljen kapten Magnus Allard, (magnus.allard@mil.se), vxl 0500-46 50 00

Fackliga företrädare:
Försvarsförbundet Helena Astanius och SEKO Lola Ahlgren, båda nås via växeln 0500-46 50 00

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-22.

Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4 har verksamhet från Älvdalen i norr till Remmene i söder. Ledningen sitter i Skövde där huvuddelen av värnpliktsutbildningen sker. Regementets uppgift är att rekrytera och utbilda värnpliktiga och personal till två pansarbataljoner, ett tungtransportkompani och ett brigadspaningskompani. P 4 ansvarar också för en brigadstab som vid kris och krig ska leda stora delar av arméns förband.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Motala
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (2 dagar kvar)