Projektsamordnare till Markstridskolan

Projektsamordnare till Markstridskolan

Markstridsskolan söker Projektsamordnare för statushöjning av målmateriel

Markstridsskolans uppgift är att utveckla, utbilda och träna individer och insatsförband i väpnad markstrid för nationella och internationella uppgifter. Inom ramen för detta utbildar Markstridsskolan Försvarsmaktens blivande chefer med hjälp av avancerade utbildningsanläggningar och med en gedigen kunskap. Det innefattar utbildning och träning för både specialistofficersutbildningen och det treåriga officersprogrammet med inriktning mot markstrid. Markstridsskolan består av en utvecklingsenhet, en träningsenhet och en Utbildningsenhet, samt en stabsenhet som tillsammans utgör motorn för övriga arméns förband. Ditt uppdrag ombesörjs av utbildningsenheten men gör nytta för hela den svenska försvarsmakten.

Om tjänsten

Under perioden 2021 till 2023 ska huvuddelen av befintlig målmateriel genomgå en statushöjning. Det innebär att alla de skjutmål vi har ska genomgå en upprustning. Det är viktigt att förbandens verksamhet inte står still under tiden för statushöjningen. För att förbanden ändå ska kunna genomföra stridsskjutningar under perioden för statushöjning kommer renoveringar av fallmålen att ske etappvis och med korta tidsförhållanden. Skjutmålen finns idag på cirka 45 olika skjutfält. Detta ställer med andra ord höga krav på ledning och samordning.

Arbetsuppgifter

Din uppgift kommer vara att genomföra den övergripande samordningen mellan Försvarsmakten, Försvarets Materielverk (FMV) och industrin i syfte att säkerställa tillgängligheten av fallmål över tiden både hos förbanden och hos industrin. Här kan det, beroende på kompetens, ingå att planera och genomföra utbildningar samt att stödja FMV med leveranskontroll. Du håller ihop hela samordningen kring den etappvisa renoveringen.

Kvalifikationer

Erfarenhet av arbetsledning och/eller projektledning
B-Körkort
Goda kunskaper i Officeprogrammen Word, Excel, Power Point

Goda kunskaper i det svenska och engelska språket, både i tal och skrift

Meriterande kvalifikationer:

Erfarenhet av samordningsarbete eller projektledning inom Försvarsmakten

Erfarenhet av att planera och genomföra stridsskjutning

BE och eller C behörighet

Personliga egenskaper

Du är initiativrik, problemlösande, strukturerad och driven. Du har en hög social kompetens och har lätt att kommunicera klart och tydligt. Du får saker att hända. Du skapar ett användbart nätverk med kontakter och relationer och kan omsätta detta för att uppnå ditt mål. Vidare har du ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt och genomför samt levererar utifrån överenskommelse. Du lämnar ingenting åt slumpen.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Anställningen

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid inom perioden 2020.12.01-2022.11.25 eller enligt överenskommelse.

Tjänstgöringsplats, Skövde & Kvarn eller enligt överenskommelse. Tjänsten innebär frekventa resor inom Sverige och möjligheter för distansarbete är god.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020.12.06.

Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig till denna tjänst. Urval sker löpande.

Frågor gällande befattningen
Kn Johan Ström, 070-605 51 42

Frågor gällande rekryteringsprocessen,
Fredrik Ahlberg, HR-Generalist 076-610 58 18

Lars Kron, Facklig förtroendeman Officersförbundet: 070-230 56 20
Bengt Lindlöf, Facklig kontaktperson Försvarsförbundet: 0500-465474
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan, MSS, utbildar och utvecklar inom området markstrid. Det innefattar allt från utbildning på individ-, kompani-, bataljons- och förbandsnivå till utveckling av materiel, system och metoder. Detta sker med hänsyn till människans förutsättningar och det breda spektrum av hot som finns i världen i dag. Försök och studier ligger till grund för markstridens utformning. En viktig del av Markstridsskolans ansvar är markstridsförbandens simulatorträning. Med avancerad simuleringsteknik genomför man realistiska övningar som ökar soldatens, kompaniets och bataljonens förmåga.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Motala
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (8 dagar kvar)