Kundmottagare till TKM Kvarn, Östergötland

Kundmottagare till TKM Kvarn, Östergötland

Befattningen erbjuder
Är du intresserad av planering och stöd till förbanden inom materielunderhåll?

Teknisk kundmottagning ansvarar för materielplanering på lokal nivå för Försvarsmakten. Vi har en utbildningsroll för anställda samt rekryter. Vi bistår våra kunder med tekniskt stöd i olika former. Våra kunder är olika typer av förband som både är placerade lokalt på Kvarn och förband från övriga delen av landet.

Teknisk kundmottagning Kvarn som är en del av Logistikenheten i Skövde garnison söker nu en Kundmottagare.

Om enheten
Logistikenheten (LogE) ansvarar på garnisonschefens uppdrag för förrådshållning av krigsförbanden i garnisonen. Uppdraget omfattar bl a materieluppfyllnad, mobilisering och krigsplacering, tekniska tillsyner och åtgärder. LogE ansvarar på garnisonschefens uppdrag för en stor del av den tillståndspliktiga verksamhet som bedrivs inom garnisonen. Teknisk avdelning (TekA) är en del av Logistikenheten och TKM Kvarn är en av två sektioner under TekA som ansvarar för materielplanering på lokal nivå för Försvarsmakten och bistår våra kunder med tekniskt stöd i olika former.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ditt arbete är till huvudsak uppdelat i två olika delar: En del består i att bemanna en kundmottagning med olika arbetsuppgifter inom bl.a. materielunderhåll samt mindre reparationer. Stor del av denna uppgift består av planering och prioritering av reparationer av materiel. Arbetet ställer krav på dialog med olika förband och mindre enheter. Stor del av beställnings- och redovisningsarbetet genomförs i Försvarsmaktens IT-system LIFT samt PRIO (SAP). Den andra delen av arbetet består i drift av Kvarn garnisons vård- och spolanläggningar.

Arbetslaget som du ingår i löser många olika uppgifter där du kommer att bistå med din kompetens.

Kvalifikationer
  • Fordonsteknisk utbildning eller annan utbildning alt. arbetslivserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom yrkesgruppen
  • Goda datakunskaper och erfarenhet av att arbeta i PC/Nätverk (Windowsmiljö).
  • Körkort *B*
  • Uppfylla FM Baskrav när det gäller fysisk förmåga.
Meriterande
  • Tidigare arbetslivserfarenhet från fordonsverkstad eller motsvarande
  • Kunskap/erfarenhet angående Försvarsmaktens fordons- och materielsystem
  • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
  • Tidigare erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system LIFT och PRIO (SAP)
  • Högre körkortsbehörigheter.
Personliga egenskaper
Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar teamspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Du tycker att fysisk träning är en naturlig del av din vardag.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper samt uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden. Då P 4 är en mansdominerad arbetsplats ser vi gärna kvinnliga sökanden.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid. Arbetstiden är normalt kl. 07.30 - 16.30 men obekväma arbetstider förekommer.
Arbetsort: Kvarn garnison. Resor i tjänsten förekommer för såväl arbete som egen utbildning.
Tillträdesdatum: Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk i din ansökan.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Chef Teknisk Kundmottagning Kvarn, Lars Öström eller Chef Teknisk avdelning Mats Dahlstedt. Båda nås på tfnnr 0500-46 50 00 (vxl).

Fackliga företrädare:
Försvarsförbundet Helena Astanius, Officersförbundet Björn Sandén och SEKO Lola Ahlgren. Samtliga nås på tfnnr 0500-46 50 00 (vxl).

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-28. Din ansökan bör innehålla CV samt personligt brev med referenser där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4 har verksamhet från Älvdalen i norr till Remmene i söder. Ledningen sitter i Skövde där huvuddelen av värnpliktsutbildningen sker. Regementets uppgift är att rekrytera och utbilda värnpliktiga och personal till två pansarbataljoner, ett tungtransportkompani och ett brigadspaningskompani. P 4 ansvarar också för en brigadstab som vid kris och krig ska leda stora delar av arméns förband.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Motala
Yrkesroll Service & Kundtjänst, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (14 dagar kvar)