Industrielektriker med inriktning automation till Arla Plast

Industrielektriker med inriktning automation till Arla Plast

Välkommen till en organisation som är under utveckling och på sin fortsatta resa behöver ta del av dina kunskaper inom automation. Vi söker dig med stor erfarenhet och kunskap inom el och automation. Är det du? Då kan det här vara din chans!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som industrielektriker med huvudfokus inom automation blir du en del av vår teknikavdelning. Dina kollegor på avdelningen är industrielektriker, underhållsmekaniker, produktionstekniker och teknisk projektledare. Organisatoriskt tillhör du teknikavdelningen som är en del av vår produktion och du rapportera till teknisk chef.

För oss på Arla Plast är produktionsteknik en viktig del av vår verksamhet. Vår maskinpark i Borensberg består idag av nio extruderingsmaskiner, efterbearbetningsmaskiner och annan produktionsutrustning. Vi har en hög investeringsvilja med flera stora investeringar bakom oss de senaste åren och fler på gång. Automatiseringsgraden hos oss ökar ständigt och vi behöver därför stärka upp med kompetens och kunskap inom styrsystem och automation. När nya maskiner installeras i vår produktion är du med i teamet som driftsätter och stabiliserar processutrustningen. Förutom nyinvesteringsprojekt så består en stor del av din vardag i att förbättra befintlig utrustning, samt jobba med avhjälpande- och förebyggande underhåll kopplat till el och automation.

Din profil

Då du alltid har varit intresserad av teknik och i synnerhet el/automation så föll sig denna typ av inriktningen på din gymnasieutbildning naturligt. Att felsöka flöden och processer med hjälp av digitala gränssnitt är något som vuxit fram allt eftersom du byggt på dig erfarenhet från tillverkande industri. Dina tidigare roller har haft tydliga inslag av problemlösning, underhåll och automation. Det som särskiljer dig är din förmåga att identifiera mönster och lägga fram genomtänkta förslag för att förebygga och minimera risken att avvikelsen uppstår igen.

Utöver ovan ser vi att du tar med dig:
  • Erfarenhet av PLC-programmering och styrsystem (Siemens)
  • Erfarenhet av underhållssystem
  • Kunskap inom ritningsläsning och elscheman
  • Erfarenhet av el och automationsarbete på produktionsutrustning
Du känner igen dig i och blir beskriven av andra som...
  • ...Ansvarstagande och praktisk
  • Kvalitetsmedveten och noggrann
  • Analytisk och har förmågan att förmedla dina lösningar så att omgivningen förstår
Vad erbjuder vi?
Här erbjuds du en roll på ett företag med framtiden framför sig. Med avancerad teknik på plats, nytt på väg in och en organisation som står redo för att introducera dig och ta del av din kunskap vågar vi lova en utvecklande och utmanande roll!
Utöver ovan har vi självklart mer traditionella förmåner i form av kollektivavtal, friskvård och personalsociala aktiviteter med mera.

Placeringsort: Borensberg

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Arla Plast med Skill. Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Rasmus Rosander, rasmus.rosander@skill. Du ansöker genom att logga in eller registrera CV och personligt brev på www.skill.se. Registrering i vår databas innebär ett enklare rekryteringsförfarande för dig och för oss. Intervjuer och urval sker löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista datum. Passa därför på att skicka in din ansökan redan idag! Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Motala
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Arla Plast grundades 1969 och är en av de ledande aktörerna inom extrudering av Polykarbonatskivor (PC) i Europa. Våra produkter är baserade på materialen PC, PETG, ABS eller PC/ABS. Produkterna används inom ett stort antal områden, som tex personskydd, resväskor, hockeyrinkar, poolskydd, skidliftar, maskinskydd och fordonskomponenter. Vi är ett globalt familjeägt företag med produktionsanläggningar i Borensberg (SE), Kadan (CZ) och Pelhrimov (CZ). Vi är idag 260 anställda och har en marknadsnärvaro i mer än 45 länder och vårt huvudkontor är beläget i natursköna Borensberg.