Avdelningschef till Blentagruppen

Avdelningschef till Blentagruppen

Blentagruppen söker nu en Avdelningschef med placering i Mörbylånga

Om tjänsten

Vi söker en avdelningschef till styckhallen

Som avdelningschef ansvarar du för den löpande verksamheten med produktions- och resursplanering, samt säkerställer att produkterna blir producerade i enlighet med de krav och riktlinjer som finns. Stort fokus i tjänsten ligger på arbetsledning av personalen, för att uppnå en så effektiv och säker produktionsprocess som möjligt. Att genom ett aktivt och närvarande ledarskap, utveckla verksamhet och medarbetare, är högt prioriterade områden i denna roll. Du tydliggör ansvar och befogenheter, skapar en god laganda som präglas av samarbete och delaktighet. Avdelningen utgörs idag av ca 45 medarbetare som rapporterar direkt till dig. Du rapporterar till vår produktionschef och ansvarar tillsammans med denne även för den strategiska planeringen, utvecklingen framåt och måluppfyllnad.

Tjänsten är tillsvidare och planeras att tillsättas omgående.

Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter:
  • Kontrollera produktionsprocessens effektivitet kopplat mot nyckeltal
  • Utveckla och effektivisera verksamheten
  • Ta fram mätetal och följa upp dessa kontinuerligt
  • Genomföra kontinuerliga möten med teamledare och medarbetare
Kvalifikationer

Dina personliga egenskaper är viktigare än någon specifik utbildning, men då du har en ledande roll med personalansvar är det meriterande om du har erfarenhet av att leda större grupper sedan tidigare.
För att trivas i rollen bör du ha ett positivt förhållningssätt och ett driv som gör att du har lätt för att få saker att hända. Då vi arbetar i en händelsestyrd organisation, tror vi att du som söker är flexibel och har lätt för att planera efter de situationer som kan uppstå.
Med din analytiska förmåga löser du de uppgifter du ställs inför, på ett effektivt sätt och alltid med kvaliteten som utgångspunkt.
I chefsrollen är du en naturlig, tydlig och synlig ledare med en god förmåga att kommunicera på svenska i både tal och skrift. Genom ditt resultatorienterade och involverande tillvägagångssätt bygger du förtroende och engagemang runt omkring dig.

God IT-vana är viktigt och du är en van användare av MS Office. Kunskaper i engelska är en merit. B-körkort är ett krav.
Mer info
Telefon 0485-49500
Område Mörbylånga
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktionsledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.guldfageln.se
Sista ansökningsdag 10 feb 2023 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Familjeägda Blentagruppen är ett av Sveriges största matfågelföretag med välkända varumärken som Guldfågeln och Ingelsta Kalkon. I koncernens anläggningar i södra Sverige produceras svenska djupfrysta, färska och förädlade kyckling- och kalkonprodukter av högsta kvalitet. Koncernen har idag ca 1000 medarbetare och omsätter 2,5 mdr SEK.