Hoppa till innehåll
Clockwork logotyp

Vi söker präst till Mora församling!

Ansök nu
Om oss
Mora församlings vision är att vara en öppen folkkyrka med lokal förankring där man arbetar för ett berikande och varierat församlings- och gudstjänstliv. Församlingen vill vara en betydande samhällsaktör och vara en arbetsplats där man verka för en god arbetsmiljö med tydliga roller

Mora församling berikas av de församlingsbor och den kultur som församlingsdelarna i de tidigare socknarna Mora, Sollerön, Venjan och Våmhus tillsammans bildar. Församlingsdelarna stärker identiteten och utvecklar den lokala och nära församlingsverksamheten som finns i Mora församling.

Vår församling arbetar med öppenhet, gemenskap och värme - i vår församling ska alla kunna hitta sin plats. Kanske kan även du som präst hitta din plats i vår församling?

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Mora församling tillsammans med präster, musiker, diakoner, pedagoger och kyrkvaktmästare. Som präst kommer du, tillsammans med andra präster, ansvara för kyrkliga handlingar, leda gudstjänster och utveckla gudstjänstlivet i församlingen. I arbetet finns olika inriktningar, men vi vill särskilt betona vikten av att vara en del i konfirmandarbetet.

Vi står inför nya spännande utmaningar i Mora församling där vi är i en nytänkande och utvecklande fas. Här får du möjlighet att jobba med gudtjänstutveckling, hållbarhetsfrågor och skapa kontakter med det omgivande samhället. Placeringsort är inom hela församlingen.

Din profil
Du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan, utöver det lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper som är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som präst hos oss.

Som person söker vi dig som är samarbetsorienterad och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du inger förtroende och har förmåga att skapa goda relationer både inom och utanför organisationen. Du är trygg i din roll och har förmåga att inspirera och skapa delaktighet. Vi ser också att du är en lösningsorienterad person som är strukturerad och nytänkande i arbetet med vår organisation.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan. Våra värdeord är trygghet och tillit vilket vi anser som viktigt att du bidrar till. Ett krav för tjänsten är att du har goda språkkunskaper i svenska där du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Ansökan
Vill du arbeta kreativt i en inkluderande församling? Har du ett driv och en önskan om att nå ut till människor och skapa fina möten? Då kan du vara precis den vi söker som präst i Mora församling! Välkommen med din intresseanmälan via senast den 2 oktober 2023.

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Erica Sundin. Fackliga representanter är KyrkA - stefan.sundback@kyrka.se och Vision sara.renberg@fv.vision.se

För att säkerställa hållbara rekryteringar, är vi på Clockwork måna om att ha ett jämställt och inkluderande urval i samtliga av våra processer vi hjälper våra kunder med. Med hjälp av ett brett urval och med en kompetensbaserad metodik som grund säkerställer vi att du som söker behandlas likvärdigt, jämlikt och jämställt.

Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 okt. 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Mora församlings vision är att vara en öppen folkkyrka med lokal förankring där man arbetar för ett berikande och varierat församlings- och gudstjänstliv. Församlingen vill vara en betydande samhällsaktör och vara en arbetsplats där man verka för en god arbetsmiljö med tydliga roller Mora församling berikas av de församlingsbor och den kultur som församlingsdelarna i de tidigare socknarna Mora, Sollerön, Venjan och Våmhus tillsammans bildar. Församlingsdelarna stärker identiteten och utvecklar den lokala och nära församlingsverksamheten som finns i Mora församling. Vår församling arbetar med öppenhet, gemenskap och värme - i vår församling ska alla kunna hitta sin plats. Kanske kan även du som präst hitta din plats i vår församling?

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare