Hoppa till innehåll
Clockwork logotyp

Nu söker vi Diakon till Mora församling!

Ansök nu
Om oss
Mora församlings vision är att vara en öppen folkkyrka med lokal förankring där man arbetar för ett berikande och varierat församlings- och gudstjänstliv. Församlingen vill vara en betydande samhällsaktör och vara en arbetsplats där man verka för en god arbetsmiljö med tydliga roller.

Mora församling berikas av de församlingsbor och den kultur som församlingsdelarna i de tidigare socknarna Mora, Sollerön, Venjan och Våmhus tillsammans bildar. Församlingsdelarna stärker identiteten och utvecklar den lokala och nära församlingsverksamheten som finns i Mora församling.

Är du Diakon och får energi av det mänskliga mötet och goda relationer? Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Mora församlings diakonala arbete! Vill du vara del av vår gemenskap i Mora är det rollen för dig.

Dina arbetsuppgifter
Du arbetar tillsammans med kollegor för att utveckla vårt diakonala arbete på likväl operativ som strategisk nivå där ditt ansvar är brett. Till rollen hör sedvanliga uppgifter som själavård, andakter och gudstjänster där vi ser dig som en naturlig del i att både förvalta och utveckla.

I rollen har du ett stort fokus på samverkan med övriga civilsamhället och i församlingen har vi flera spännande projekt på gång och ett av dem är vårt nystartade arbetsintegrerade företag med fokus på att stärka till egenmakt för deltagare och anställda. Som diakon kommer du vara högst delaktig i detta sociala företag. Mora församling vill vara en betydande samhällsaktör och arbetar ständigt med att utveckla diakoni och mission.

Inom Mora församling står vi inför nya spännande utmaningar där vi är i en nytänkande och utvecklande fas. Du kommer att ha din placering på Sollerön.

Din profil
Vi söker dig som är vigd diakon i svenska kyrkans ordning. Tidigare erfarenhet av diakonalt arbete är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi söker en kollega som är samarbetsorienterad, kommunikativ och relationsorienterad. Du inger förtroende och har förmåga att skapa goda relationer både inom och utanför organisationen för att bidra i ett samhällsnyttigt perspektiv. För att trivas hos oss tror vi att du är lösningsorienterad och tar initiativ till utveckling och ägandeskap för ditt område. Utöver detta ser vi gärna att du är strukturerad med förmåga att jobba långsiktigt och bidra med nya idéer i arbetet med vår organisation.

Vi utgår ifrån att du har körkort och är medlem i Svenska kyrkan. Våra värdeord är trygghet och tillit vilket vi anser som viktigt att du bidrar till. Ett krav för tjänsten är att du har goda språkkunskaper i svenska där du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Ansökan
Varmt välkommen med din intresseanmälan via www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb senast den 2 oktober 2023.

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Erica Sundin, 072-351 27 60. Fackliga representanter är KyrkA - stefan.sundback@kyrka.se och Vision sara.renberg@fv.vision.se

För att säkerställa hållbara rekryteringar, är vi på Clockwork måna om att ha ett jämställt och inkluderande urval i samtliga av våra processer vi hjälper våra kunder med. Med hjälp av ett brett urval och med en kompetensbaserad metodik som grund säkerställer vi att du som söker behandlas likvärdigt, jämlikt och jämställt

Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 okt. 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Mora församlings vision är att vara en öppen folkkyrka med lokal förankring där man arbetar för ett berikande och varierat församlings- och gudstjänstliv. Församlingen vill vara en betydande samhällsaktör och vara en arbetsplats där man verka för en god arbetsmiljö med tydliga roller. Mora församling berikas av de församlingsbor och den kultur som församlingsdelarna i de tidigare socknarna Mora, Sollerön, Venjan och Våmhus tillsammans bildar. Församlingsdelarna stärker identiteten och utvecklar den lokala och nära församlingsverksamheten som finns i Mora församling. Är du Diakon och får energi av det mänskliga mötet och goda relationer? Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Mora församlings diakonala arbete! Vill du vara del av vår gemenskap i Mora är det rollen för dig.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare