Hoppa till innehåll
Clockwork logotyp

Ekonomer välkomnas till Mora Kommun!

Ansök nu
Om oss
Mora i hjärtat av Dalarna! Vid Siljan finns norra Dalarnas centrum för näringsliv, handel, administration och infrastruktur. Morabygden ligger inbäddad mellan Siljans glittrande vatten och blånande berg. Här är det säsong året om tack vare årstiderna, stort utbud av sevärdheter och bra service. Mora kommun leder arbetet med regionens utveckling och vi har ett flertal processer igång för att flytta fram Moras redan starka position. Kommunen har cirka 1800 medarbetare inom en rad olika kompetensområden.

Ekonomienheten är en stabsenhet på kommunförvaltningskontoret som stöttar samtliga verksamheter i kommunen. På ekonomienheten arbetar tretton medarbetare. Det är ekonomienhetens uppgift att utveckla, samordna och följa upp Mora kommunkoncerns verksamhet och ekonomi. Enheten leder kommunens ekonomistyrning, processer kring budget och uppföljning, redovisning, bokslut, finansfrågor samt följer verksamheten i de kommunala bolagen ur ett ägarperspektiv.

Vi önskar nu få välkomna två nya ekonomer till vårt team! Är du ansvarsfull och gillar att ha variation i ditt arbete? Då kan du vara den vi söker!

Dina arbetsuppgifter
Som ekonom kommer du att arbeta i en dynamisk miljö med uppgift att ge ett kunnigt och ändamålsenligt stöd till förvaltningarna. Till dina arbetsuppgifter hör prognoser, analyser, jämförelser samt utredningar inom enheten. Vidare innebär rollen att medverka vid upprättande av delårs- och årsbokslut samt budget. Stor självständighet ges att prioritera och planera det egna arbetet.

Uppdraget ger dig en god inblick i förvaltningarnas spännande och intressanta verksamheter. En viktig roll är att stödja verksamheterna i ekonomiska frågor samt vara en operativ resurs i ekonomiska analyser och utredningar. Du kommer att arbeta konsultativt och stödjande mot chefer och nyckelpersoner, bistå dem i olika processer med underlag såsom budget, uppföljningsarbete, prognoser och övriga ekonomiska frågor.

Du deltar också i gemensamma utvecklings- och förändringsarbeten inom ekonomiområdet där vi strävar efter helhetssyn, högre effektivitet och ökad kvalitet.

Din profil
Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller har annan akademisk utbildning inom ekonomi och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som ekonom och/eller chefsstöd i en politiskt styrd organisation men detta är inte ett krav. Du behärskar svenska i så väl tal som skrift och är van att hantera IT-system.

Som person ser du verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv och bidrar med det ekonomiska perspektivet utifrån detta. Du har god analytisk förmåga, är noggrann och strukturerad. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar och tar hänsyn till detta i ditt agerande.

För att trivas i rollen där du också till stor del har ett coachande uppdrag gentemot chefer och medarbetare är det viktigt att du är uthållig, positiv, lyhörd och har en utpräglad servicekänsla. Du har förmåga att skapa förtroende, har lätt för att samarbeta och har god pedagogisk förmåga. Du är initiativrik, proaktiv och kommer i mål med dina uppgifter.
Vår värdegrund, Mora för utveckling, präglas av ansvar, positivt förhållningsätt, servicekänsla och respekt.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan
Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Erica Sundin. Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb senast den 4 juni 2023. Läs mer på www.morakommun.se

Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
03 juni 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Mora i hjärtat av Dalarna! Vid Siljan finns norra Dalarnas centrum för näringsliv, handel, administration och infrastruktur. Morabygden ligger inbäddad mellan Siljans glittrande vatten och blånande berg. Här är det säsong året om tack vare årstiderna, stort utbud av sevärdheter och bra service. Mora kommun leder arbetet med regionens utveckling och vi har ett flertal processer igång för att flytta fram Moras redan starka position. Kommunen har cirka 1800 medarbetare inom en rad olika kompetensområden. Ekonomienheten är en stabsenhet på kommunförvaltningskontoret som stöttar samtliga verksamheter i kommunen. På ekonomienheten arbetar tretton medarbetare. Det är ekonomienhetens uppgift att utveckla, samordna och följa upp Mora kommunkoncerns verksamhet och ekonomi. Enheten leder kommunens ekonomistyrning, processer kring budget och uppföljning, redovisning, bokslut, finansfrågor samt följer verksamheten i de kommunala bolagen ur ett ägarperspektiv. Vi önskar nu få välkomna två nya ekonomer till vårt team! Är du ansvarsfull och gillar att ha variation i ditt arbete? Då kan du vara den vi söker!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare