Dalaflyget söker en Flygplatsman/Fordonsansvarig till Mora Airport

Dalaflyget söker en Flygplatsman/Fordonsansvarig till Mora Airport

Inom AB Dalaflyget tillämpar vi konceptet "Basic Airport" vilket innebär att man roterar runt bland de arbetsfunktioner som finns på en flygplats och skapar en mycket varierande arbetsmiljö. Som Flygplatsman innebär detta främst arbete inom ramp-, brand och räddning- samt fälttjänst. Som fordonsansvarig ansvarar du för underhåll och reparation av flygplatsens fordonspark där övrig personal bistår efter förmåga.

Vem är du?

Vi ser gärna att du som minimum har en gymnasial utbildning med ändamålsenlig inriktning och efterföljande arbetslivserfarenhet. Du har ett stort fordonsintresse och en bakgrund inom tyngre fordonsunderhåll, exempelvis buss, lastbil eller entreprenadmaskiner. Mycket meriterande om du även har tidigare erfarenhet från flygplatsdrift eller annat område inom branschen.

Då driften av en flygplats styrs av omfattande regelverk krävs det att du är analytisk, har en god detaljkänsla samt är bekväm med att arbeta efter rutinbeskrivningar. Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska samt känner dig bekväm i traditionella IT-miljöer.

Möjlighet till växlande arbetstider under förmiddags- och eftermiddagspass samt söndagar förutsätts.
Vidare kräver verksamheten beredskapstjänstgöring ungefärligen var 3:e vecka.

Tjänsten omfattas av krav på straffregister- och bakgrundskontroll samt fordonsbehörighet BC.

Vi erbjuder

Ett intressant och omväxlande jobb i en mycket dynamisk verksamhetsmiljö som verkar för en attraktiv tillgänglighet till vår fantastiska landsbygd i Dalarna. Enligt vårt motto "långt bort – nära hem" vill vi bidra till att göra stora avstånd små med ett tydligt fokus på ett miljömässigt hållbart resande och klimatsmarta flygplatser.

Vi arbetar med jämställdhet i verksamheten och ser därav gärna kvinnliga sökande.

För mer information kring tjänsten så är du välkommen att kontakta Flygplatschef - Anders Mjöberg, 070-561 25 10.

Urval och intervjuer sker löpande.
Mer info
Kontaktperson Anders Mjöberg
Telefon 0705612510
Email Mejla Anders Mjöberg
Område Mora
Yrkesroll Fordon, Mekaniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.dalaflyget.se
Sista ansökningsdag 17 feb 2023 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AB Dalaflyget ägs av Region Dalarna samt kommunerna Borlänge, Mora och Falun. Bolaget startade sin verksamhet 2006 då man samordnade driften av Dalarnas båda trafikflygplatser, Mora Airport och Dala Airport i Borlänge. Huvudkontoret är beläget vid Dala Airport. Mera upplysningar om AB Dalaflyget och Mora Airport finns på http://www.dalaflyget.se