Ta din karriär till nya höjder! Teracom söker en Höghöjdstekniker till Mora

Ta din karriär till nya höjder! Teracom söker en Höghöjdstekniker till Mora

Är du intresserad av att arbeta i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Är du innovativ och gillar att tänka nytt? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss! På Teracom värnar vi om våra medarbetare och kan erbjuda en god kompetensutveckling samt balans mellan arbete och privatliv. Vi betraktar olikheter mellan människor som en styrka och är övertygade om att det bidrar till ett dynamiskt, kreativt och trivsamt arbetsklimat.

Grupp anläggningsunderhåll, inom avdelning Nätdrift, ansvarar för höghöjdsjobb som innebär arbete över 200 meter över hela Sverige. Vill du ha en ny utmaning och trivs bra på hög höjd - då är det här rätt arbete för dig. Nu söker vi en Höghöjdstekniker till gruppen med huvudsaklig placering i Mora och vi ser att du bor inom en 10 mils radie från Mora.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Utföra montage på hög höjd av radiolänkutrustning, antennsystem och antennfeeder samt tillhörande kablage
 • Montage av combiner system
 • Inmätningar av antennsystem och annan utrustning
 • Medverka vid mastreparationer och staglinebyten samt mastbesiktningar
 • Bidra till utvecklandet av ett effektivare arbetssätt
Sekundära arbetsuppgifter som kan förekomma
 • Kontroll av Teracoms master som en del i Förebyggande underhåll (FU).
 • Kontroll av externa kunders master som en del i serviceuppdrag.
 • Åtgärda felaktigheter som upptäcks i samband med kontroll.
 • Utföra avhjälpande- och förebyggande underhåll av mastmonterad utrustning.
 • Utbilda serviceingenjörer med höjdintyg gällande arbetssätt och aktuella säkerhetsutrustningar.
I arbetet ingår dokumentation av utfört arbete i textform samt med hjälp av bilder. Har du erfarenhet av att leda montage är detta meriterande.

Din profil
Du är en person med goda kunskaper om hur master och antennsystem är uppbyggda mekaniskt. Du har en utbildningsbakgrund motsvarande tekniskt gymnasium. Du har kunskaper om underhållsmetoder för stålkonstruktioner och för hur brister i konstruktionen kan påverka masternas funktion och säkerhet. Du har erfarenhet av arbete med antennsystem i högmaster. Du bör ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt ska kunna tillgodogöra dig tekniska beskrivningar på såväl svenska som engelska. Du har god vana av att arbeta med
PC. Du ska vidare förstå och vara lyhörd för kunders krav och önskemål

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och letar efter dig som är engagerad och serviceinriktad samt drivs av att göra ett bra arbete. Vidare är du en person som tar stort personligt ansvar och som bidrar till gruppens resultat och utveckling. Du förstår vikten av ett väl fungerande samarbete och värnar om att skapa en god stämning på jobbet. Hos oss arbetar vi aktivt med att skapa förståelse för hur det egna beteendet bidrar till resultat och ett gott arbetsklimat. Du arbetar systematiskt och lösningsorienterat och planerar dina dagar på ett effektivt sätt. Naturligtvis är du också en person som identifierar dig med Teracoms tre kärnvärden; Ansvarstagande, Nytänkande och Enkelhet.

Eftersom arbetet innebär många resdagar per år måste du vara beredd på att mer eller mindre ständigt vara på resande fot.

Övrigt
 • Arbete på hög höjd ingår i arbetsuppgiften därför är höjdintyg ett krav. Du måste klara en läkarundersökning för erhållande av höjdintyg.
 • Då arbetet medför resor inom hela Sverige är körkort ett krav, meriterande är även C- och E-kort.
 • För denna tjänst krävs även godkänd registerkontroll och säkerhetsklassning.
Inom Teracom betraktar vi olikheter mellan människor som en utvecklingsmöjlighet som bidrar till ett dynamiskt, kreativt och trivsamt arbetsklimat. Vi ser därför varje rekrytering som ett sätt att öka mångfalden i företaget.

Ansökan
Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev senast den 22 november 2018. Intervjuer görs löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Frågor om tjänsten
Vill du ha mer information, kan du vända dig till Anders Holmlund, 08-55542242, eller via e-post: anders.holmlund@teracom.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Anders Holmlund
Telefon 08-555 42242
Område Mora
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.teracom.se/
Sista ansökningsdag 22 nov (6 dagar kvar)