Kyrkogårds- och fastighetschef till Mora församling

Kyrkogårds- och fastighetschef till Mora församling

Dina arbetsuppgifter

I din roll som kyrkogårds- och fastighetschef leder du arbetet och ansvar för begravningsverksamheten, kyrkogårdarna, drift samt underhåll. Du har huvudansvar för verksamhetens budget, planering, arbetsmiljö samt personal. Du har en central roll i att säkerställa att församlingens kyrkogårdar och fastigheter bibehåller sitt värde och utvecklas enligt plan. Det innebär att säkerställa att aktuella vård- och underhållsplaner för församlingens fastigheter följs och kontinuerligt uppdateras samt att driva olika prioriterade projekt.

Verksamheten som du leder består idag av 14 helårsanställda i olika yrkesgrupper och på sommarsäsongen förstärks organisationen med säsongspersonal. Till din hjälp har du medarbetare i arbetsledande funktioner som ansvarar för den dagliga driften.

Du ingår i församlingens ledningsgrupp och rapporterar till kyrkoherden.

Din profil

Vi söker dig med erfarenhet inom fastighets- eller entreprenadområdet. Vi tror att du har arbetat med blandade fastighetstyper, antingen med förvaltning, drift eller byggnation. Värdefullt och meriterande är erfarenhet av byggnadsvård samt erfarenhet av kyrkogårdsarbete.

Vi ser att du som söker har dokumenterad ledarerfarenhet med budgetansvar. Som ledare är du kommunikativ och engagerad som med lyhördhet tar tillvara på medarbetarnas kunskaper och har förmåga att motivera. Du inger förtroende och har förmåga att skapa goda relationer både inom och utanför organisationen.

Som person är du nyfiken och trivs i en miljö där du får arbeta med blandade arbetsuppgifter. Vi tror att du är initiativtagande, driven och har en god förmåga att planera, administrera och fatta beslut.

Du har goda språkkunskaper i svenska och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. För tjänsten är B-körkort är ett krav. Vi ser också att du har god förståelse och intresse för Svenska kyrkans uppdrag och verksamhet. Arbetstiden är heltid, i huvudsak på dagtid, viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marit Sandgren, mail marit.sandgren@clwork.se eller rekryteringskonsult Patrik Eriksson, mail patrik.eriksson@clwork.se.

Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb senast den 26 januari 2020. För ytterligare information om Mora församling läs gärna mer på: www.svenskakyrkan.se/mora
Mer info
Område Mora
Yrkesroll Fastighet, Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mora församlings vision är att vara en öppen folkkyrka med lokal förankring där man arbetar för ett berikande och varierat församlings- och gudstjänstliv. Församlingen vill vara en betydande samhällsaktör och vara en arbetsplats där man verka för en god arbetsmiljö med tydliga roller

Mora församling berikas av de församlingsbor och den kultur som församlingsdelarna i de tidigare socknarna Mora, Sollerön, Venjan och Våmhus tillsammans bildar. Församlingsdelarna stärker identiteten och utvecklar den lokala och nära församlingsverksamheten som finns i Mora församling.

Till församlingen söker vi nu en kyrkogårds- och fastighetschef.