Kommunikativ och strategisk myndighetschef

Kommunikativ och strategisk myndighetschef

Dina arbetsuppgifter

Som chef för Myndighetsnämnden är du direkt underställd socialchefen i Mora kommun och ingår i socialförvaltningens ledningsgrupp. Du föredrar ärenden i den gemensamma nämnden samt i nämndens styrgrupp. I din roll har du chefsansvar för 27 medarbetare vilket även innebär att du svarar för ledning och utveckling av verksamheten.

Det ingår ett ansvar för att fatta beslut i enighet med nämndens mål, följa kommunala riktlinjer och ekonomiska ramar för att på bästa sätt leverera en bra, väl utvecklad och rättssäker verksamhet. I uppdraget sker även omvärldsbevakning för verksamhetsområdet, att följa utvecklingen och förändringar i aktuell lagstiftning samt utredningsuppdrag inom området. Arbeta aktivt med att utveckla enheten med rutiner, riktlinjer, struktur och samverkan.

Din profil

Du är en ledare som har relevant högskoleutbildning eller kunskapsnivå som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper om lagstiftningen som gäller inom verksamhetsområdet HSL, SoL, LSS och familjerätt. Vidare ser vi att du har dokumenterad erfarenhet från arbete inom sociala sektorn och gärna erfarenhet att verka i en politiskt styrd organisation. En förutsättning för uppdraget är chefserfarenhet med mycket god förmåga att leda och motivera andra för att effektivt nå gemensamma mål.

Vi söker dig som har förmåga att leda, fatta beslut, skapa helhetssyn och tar initiativ till utveckling. Du skapar förtroende och goda relationer såväl internt som externt. Du trivs med utmaningar och har förmåga att ha många saker igång samtidigt. Du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Som person ser vi att du är positiv, har förmåga till helhetssyn och en god samarbetsförmåga. Du trivs att jobba utvecklingsinriktad och ser lösningar och möjligheter.

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marit Sandgren, tel 0733-512 729.

Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb senast den 27 oktober 2019. För ytterligare information om Mora kommun och socialförvaltningen läs gärna mer på: https://morakommun.se/kontakt/funktioner/norra-dalarnas-myndighetsservice-sol.html
Mer info
Kontaktperson Marit Sandgren
Telefon 0733-512729
Område Mora
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mora, Orsa och Älvdalens kommuner har en gemensam nämnd för myndighetsutövning gällande LSS, socialtjänstlagen för äldre och funktionshindrade samt familjerätt. Enheten är placerad i Mora kommun och direkt underställd socialchefen. Enheten har 27 medarbetare.

Då vår nuvarande chef för Norra Dalarnas Myndighetsservice söker nya utmaningar söker vi nu en kunnig, engagerad och ambitiös efterträdare.