Strategisk chef till Norra Dalarnas Myndighetsservice

Strategisk chef till Norra Dalarnas Myndighetsservice

Dina arbetsuppgifter

I rollen som chef för myndighetsservice är det du som som driver och utvecklar verksamheten för att främja människors ekonomiska och sociala trygghet, jämlikhet i levnadsvillkor samt aktivt deltagande i samhällslivet. Det faller även på dig att samordna och effektivisera verksamheten för att uppnå optimal kvalitet med brukaren i centrum samt att samverka på ett strategiskt plan mellan kommunernas socialförvaltningar.

Som chef för myndighetsnämnden ingår du i socialförvaltningens ledningsgrupp i Mora där du förväntas medverka i utvecklingen av förvaltningen, medverka till att kommunerna är attraktiva arbetsgivare och skapa en hållbar kompetensförsörjning samt svara för omvärldsbevakning inom nämndens verksamhetsområde. Dessutom företräder du kommunerna i olika nätverk och i kontakter med myndigheter.

Du kommer vara direkt underställd socialchefen i Mora kommun och du föredrar ärenden i den gemensamma nämnden samt i nämndens styrgrupp. Att leda, motivera och utveckla medarbetarna mot måluppfyllelse är självklart för dig då du har ett personalansvar. Några av utmaningarna i rollen är de ständigt förändrade arbetssätten, IBIC, prioriteringar samt uppföljningar.

Din profil

För oss är det viktigt att du som söker har en högskoleexamen eller motsvarande inom relevant område, kunskaper inom LSS, SoL, HSL och familjerätt är också ett krav. Du är en naturlig ledare och har en dokumenterad erfarenhet av detta. Att skapa relationer och förtroende på ett kommunikativt sätt och med gott omdöme är naturligt för dig. Du bör även ha kunskap och erfarenhet av den sociala sektorn samt att du har erfarenhet att verka i en politiskt styrd organisation.

Vi tror att du som person är stabil med hög integritet och med väl grundade och tydliga värderingar. Du är självgående med ett positivt förhållningssätt och med en förmåga till helhetssyn och med god samarbetsförmåga. Att jobba utvecklingsinriktat och att se lösningar och möjligheter är du bra på.

För tjänsten krävs det att du ha B-körkort.

Hos oss i norra Dalarna får du chansen att vara med och påverka, driva och utveckla organisationen. Du får även tillgång till ett rikt friluftsliv med möjlighet till en aktiv livsstil i fantastisk natur. Välkommen till oss!

Ansökan

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Evelyn Hult. Skicka in din intresseanmälan på www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb senast den 25 april 2021.
Mer info
Område Mora
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Mora, Orsa och Älvdalens kommuner har en gemensam nämnd för myndighetsutövning gällande LSS, socialtjänstlagen för äldre och funktionshindrade samt familjerätt. Enheten är placerad i Mora kommun och direkt underställd socialchefen. Enheten har 27 medarbetare.

Då vår nuvarande chef för Norra Dalarnas Myndighetsservice antagit nya utmaningar söker vi nu en innovativ, kunnig och lösningsorienterad efterträdare