Strateg inom social hållbarhet till Mora kommun

Strateg inom social hållbarhet till Mora kommun

Dina arbetsuppgifter

Som strateg inom social hållbarhet leder, samordnar, utvecklar och följer du upp arbetet inom hållbar utveckling/social hållbarhet. Du bereder ärenden inom området och föredrar dessa i den politiska beslutsprocessen. I rollen bedriver du omvärldsbevakning, medverkar i omvärldsanalyser och genomför kommunikationsinsatser samt utbildningar inom sakområdet för Hållbara Mora.
Du har ett strategiskt ansvar för tillgänglighetsfrågor inom Mora kommun, där du även ger du stöd i framtagandet av hållbarhetskriterier i upphandlingar och i kommunens inköpsprocesser.

Du ansvarar även för arbetet med att implementera FNs barnkonvention inom kommunen samt bistår i arbetet med ungdomsstrategiska frågor.

Din profil

Vi söker dig med en akademisk examen inom det samhällsvetenskapliga området, hållbar utveckling eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i Microsoft Office 365 och innehar b-körkort. Du uttrycker dig väl i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du bör ha erfarenhet av hållbarhetsarbete, särskilt inom social hållbarhet och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning.

Vi söker en engagerad och samarbetsorienterad kollega som har en förmåga att på ett kvalitetsmedvetet och med en strategisk förmåga se till helheten. Du är tydlig, kommunikativ och trivs med ett varierat arbete där du får möjlighet att vara kreativ och flexibel i utvecklingen av verksamheten. Området är relativt nytt vilket innebär att du behöver växla mellan ett analytiskt och drivande förhållningssätt, där du på ett positivt sätt tar dig an de utmaningar och komplexa sammanhang som kan uppstå. Då variationen och handlingsutrymmet i arbetet är stort behöver du drivas av att få styra din egen arbetsdag och vara trygg i din roll som strateg, samtidigt som du behöver vara flexibel och serviceinriktad och med ett brett kontaktnät mot företag, organisationer, föreningar och medborgare.

I arbetet förekommer resor, såväl inom Dalarna som resten av Sverige och ibland också inom EU.

Ansökan

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Erica Sundin. Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb senast den 17 oktober 2022. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer sker även innan sista ansökningsdag. Läs mera på www.morakommun.se
Mer info
Kontaktperson Erica Sundin
Telefon 073 351 27 60
Email Mejla Erica Sundin
Område Mora
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 okt 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mora i hjärtat av Dalarna! Vid Siljan finns norra Dalarnas centrum för näringsliv, handel, administration och infrastruktur. Morabygden ligger inbäddad mellan Siljans glittrande vatten och blånande berg. Här är det säsong året om tack vare årstiderna, stort utbud av sevärdheter och bra service. Mora kommun leder arbetet med regionens utveckling och vi har ett flertal processer igång för att flytta fram Moras redan starka position. Kommunen har cirka 1800 medarbetare inom en rad olika kompetensområden. Utvecklingsenheten har det övergripande uppdraget att verka för långsiktig och hållbar utveckling av Moras näringsliv och strategiska samhällsplanering.

Vi söker nu en ny kollega, strateg inom området social hållbarhet, som vill vara med och bidra till Mora kommuns fortsatta arbete för ett Hållbart Mora där strategin är kopplad till agenda 2030. Mora ska vara en stad med stärkt hållbarhet, ha en förbättrad folkhälsa och det ska finnas goda förutsättningar för att leva, bo och verka.
Vårt mål är att utveckla hållbarhetsarbetet så att vi fortsatt kan vara en kommun som ligger i framkant i hållbarhetsfrågor och det gör vi nu genom att satsa på en strategisk roll inom social hållbarhet. Är du den strateg vi letar efter? Ansök nu!