HR-konsult till Mora kommun

HR-konsult till Mora kommun

Dina arbetsuppgifter
  • Koordinera och driva förvaltningsövergripande aktiviteter inom attrahera, rekrytera och introducera kompetens.
  • Ge proaktivt och internkonsultativt stöd till skolförvaltningarnas chefer inom arbetsrätt, samverkan, lönebildning, arbetsmiljö, likabehandling, kompetens- och chefsförsörjning.
  • Ansvara för samordning och utveckling av samverkan med fackliga organisationer och förvaltningsledningen för för- och grundskoleförvaltningen samt gymnasieförvaltningen.
  • Driva och ingå i arbetsgrupper inom skolförvaltningarnas verksamheter.
  • Ingå i nätverk och arbetsgrupper för kommungemensam utveckling inom HR-området.
  • Bevaka omvärlden ur ett HR-perspektiv med fokus på skolverksamhet.
Din profil

Vi söker dig med högskoleutbildning inom personalvetarområdet med goda kunskaper inom rekryterings- och arbetsmiljöområdet. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du har erfarenhet från arbete inom personalområdet och inom skolverksamhet.

Du är tydlig och engagerad i din kommunikation såväl muntligt som skriftligt vilket också innebär att du lyssnar och säkerställer att budskap når fram.

Du samarbetar mycket bra med andra människor och din tidigare erfarenhet och personlighet gör dig till en stabil och trygg person med god självinsikt. Du har också ett serviceinriktat sätt och anstränger dig för att leverera lösningar.

För uppdraget bör du också ha förmåga att vara kreativ i kombination med ett strukturerat och kvalitetsmedvetet arbetssätt. Du arbetar självständigt, tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer framåt.

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marit Sandgren, tel 0733-512 729.

Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb senast den 20 oktober 2019. För ytterligare information om Mora kommun läs gärna mer på: www.morakommun.se
Mer info
Område Mora
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mora kommun är alla vi som jobbar här. Det är summan av de vi är och allt vi gör. Varje hemtjänstbesök, skolexamen och utlånad biblioteksbok. Varje skollunch, brandkårsutryckning och nytt bostadsområde. Vi är närheten till naturen och den rena luften. De gamla traditionerna och de nystartade företagen. Vi är vår fantastiska historia men också det som tar oss framåt. Tillsammans gör vi Mora till ett hem. Var med oss när vi växer som människor och kommun. Idag och imorgon.

Mora kommun söker en HR-konsult med uppdrag inom för- och grundskoleförvaltningen samt gymnasieförvaltningen. Som HR-konsult har du som uppdrag att utifrån ett helhetsperspektiv medverka till utvecklingen av HR-stödet till förvaltningens chefer. Du samordnar aktiviteter inom attrahera, rekrytera och utveckla kompetens så att de på bästa sätt såväl på kort som lång sikt stödjer skolverksamheternas kompetensförsörjning och ambition att vara en attraktiv arbetsgivare. Den strategiska utvecklingen av arbetsgivarstödet görs i samverkan med kommunens personalenhet.

Du ingår i för- och grundskoleförvaltningens verksamhet som omfattar förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola. Gymnasieförvaltningen ansvarar för att bedriva utbildningsverksamhet inom gymnasieskola (inkl. idrottsgymnasium), gymnasiesärskola och vuxenutbildning (inkl. SFI) samt erbjuda möjligheter till högskoleutbildning på distans.

Som HR-konsult är du ett verksamhetsnära chefsstöd och sakkunnig rådgivare i strategiska och operativa personalfrågor såsom arbetsrätt, lön, arbetsmiljö, likabehandling, kompetens- och chefsförsörjning. Du ger stöd till förvaltningsledningen inom arbetsgivarområdet (t.ex. i partsgemensamma relationer såsom förhandlingar och samverkansgrupper). Du rapporterar till chef för- och grundskoleförvaltningen.