Mora kommun söker engagerad kanslichef

Mora kommun söker engagerad kanslichef

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att styra, vägleda och utveckla arbetet inom kanslienhetens verksamhet. I din roll arbetar du aktivt med att identifiera behov, strategiskt planera och vara drivande i att utveckla informationshanteringen.

Du har personal- och budgetansvar och ingår både i kommunens ledningsgrupp, kommundirektörens stabsgrupp och andra samverkansgrupper internt och externt. Du kommer att ta vid inom det pågående informationshanteringsarbetet samt samordna administrationen på ett metodiskt, sammanhållet och strategiskt sätt så att den håller hög kvalitet. Du rapporterar direkt till kommundirektören.

Din profil

Vi söker dig med högskoleutbildning inom statsvetenskap, juridik eller motsvarande. Du har dokumenterad erfarenhet av ledarskap samt har arbetat med informationshantering tidigare. Det är viktigt att du har ett transparant arbetssätt, har goda kunskaper om den grundläggande juridiken som rör verksamhetsområdet och att du har erfarenhet att verka i en politiskt styrd organisation.

För att du ska trivas i rollen behöver du kunna agera serviceinriktat på ett strukturerat, tydligt och reflekterande sätt där du har en förmåga att skapa förtroende och goda relationer. Du kan med gott omdöme bemöta och kommunicera med alla människor i och utanför enheten med en hög integritet och professionalism. Vi tror att du har lätt för att anpassa dig och ser möjligheter i förändringar på ett kreativt sätt.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt är van att föredra ärenden inför grupp. För tjänsten bör du ha B-körkort.

Ansökan

Är du den vi söker? Vi ser fram emot din intresseanmälan!

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Erica Sundin. Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb senast den 1 augusti 2021.
Mer info
Område Mora
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mora i hjärtat av Dalarna! Vid Siljan finns norra Dalarnas centrum för näringsliv, handel, administration och infrastruktur. Morabygden ligger inbäddad mellan Siljans glittrande vatten och blånande berg. Här är det säsong året om tack vare årstiderna, stort utbud av sevärdheter och bra service. Mora kommun leder arbetet med regionens utveckling och vi har ett flertal processer igång för att flytta fram Moras redan starka position. Kommunen har cirka 1800 medarbetare inom en rad olika kompetensområden.

Kanslienheten ingår i kommunstyrelseförvaltningen och utgör ett professionellt ledningsstöd till kommunstyrelsen. Enheten står för trygghet, utveckling och samordning inom nämndsadministration och informationshantering i kommunen. Till kanslienheten hör kommunsekreterare, utredare, dokumentcontroller/huvudregistrator, arkivarie, informationssäkerhetssamordnare och dataskyddsombud. Direkt under kanslichefen finns chefen för överförmyndare i samverkan i övre Dalarna.

Kanslienheten hanterar förvaltningens politiska ärendeprocesser med beredning till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige och ger stöd till hela kommunens nämndsadministration. Enheten ansvarar för utredningar, juridiska frågor, säkerhet och dataskydd samt ger råd och utövar tillsyn inom informationshantering hela vägen från registratur till arkiv. Ansvaret för att de allmänna valen genomförs hör också till kansliets område där flera på enheten engageras på olika vis.

Är du en ledare med god samarbetsförmåga och med erfarenhet av ovanstående? Då är det här tjänsten för dig!