Förvaltningschef för nya Miljö- och Stadsbyggnadsförvaltningen

Förvaltningschef för nya Miljö- och Stadsbyggnadsförvaltningen

Dina arbetsuppgifter

Som förvaltningschef kommer du bidra till en helhetssyn och skapa förutsättningar för hållbar samhällsutveckling och tillväxt. Du ska även utveckla medborgardialogen genom att säkerställa en närhet och öppenhet så att verksamheten är tillgänglig för näringsliv och medborgare. Med hög kvalité och i enlighet med politiskt uppsatta mål och fattade beslut samt gällande lagstiftning leder du förvaltningen så att den sköts på ett effektivt och kostnadsmedvetet sätt. Du kommer även ha ett arbetsgivaransvar där du leder, motiverar och utvecklar medarbetare mot måluppfyllelse.

Din profil

Vi söker en tydlig chef med vana att driva förändrings- och utvecklingsarbete där erfarenhet från att leda chefer på strategisk nivå är erforderlig. Högskoleutbildning inom relevant område är ett krav och du bör ha arbetat med samhällsbyggnadsfrågor och ha kännedom om lagstiftning inom berörda områden. Det är även viktigt för oss att du har kunskap kring kommunala beslutsprocesser i en politiskt styrd organisation.

Ditt ledarskap utgår från ett strategiskt perspektiv och du visar omdöme genom att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstagande vid uttalanden, agerande och beslut. Du har en god förmåga att leda, motivera och förse andra med befogenheter samt skapar engagemang och delaktighet där du tillsammans med andra människor samarbetar på bästa möjliga sätt. Du besitter en god kommunikativ förmåga och ett gott bemötande där du alltid ser till att tillmötesgå och leverera lösningar. Kundernas och medborgarnas behov, krav, önskemål och förväntningar är mycket viktigt för dig att ha förståelse kring.

För tjänsten krävs det att du har B-körkort.

Ta chansen att vara med på denna utvecklingsresa där du får chansen att bygga upp en ny förvaltning och dess verksamhet. Dalarnas vackra natur i kombination med det stora utbudet och möjligheten till en aktiv livsstil ger förutsättningar för en fantastisk livskvalité. Välkommen till oss!

Ansökan

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Evelyn Hult, tel 073-351 27 69. Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb senast den 29 november 2020.
Mer info
Kontaktperson Evelyn Hult
Telefon 0733512769
Område Mora
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Miljö- och Stadsbyggnadsförvaltningen är en ny förvaltning som ska bildas genom samarbetsavtal mellan Mora kommun och Orsa kommun där Mora är värdkommun. Vi söker en strategisk chef med förståelse för både kunder och medborgare som kan bilda och utveckla denna gemensamma verksamhet inom miljö- och stadsbyggnad med stort fokus på främjande myndighetsutövning. Förvaltningen kommer omfatta kommunernas plan-, bygglov-, kart- och mät samt miljökontor där livsmedel-, miljö- och hälsoskydd samt naturvård ingår, med ca 50 medarbetare.