CNC-operatör/CAM-beredare

CNC-operatör/CAM-beredare

Dina arbetsuppgifter

Som CNC-operatör/CAM-beredare hos Mattsson Metal är du en viktig nyckelperson. I arbetsuppgifterna som CNC-operatör ingår programmering, riggning, provkörning, produktion samt kontrollmätning. Du ansvarar för att delarna motsvarar ritningskraven, arbetar med förebyggande underhåll och effektivisering.

Detaljerna CAM-bereds av dig som operatör och du skapar nya och utvecklar befintliga NC-program där du ansvarar för uppstart, metodval och verktygsval. Vi jobbar huvudsakligen med Edgecam och Solidworks som programmeringsverktyg. Alla tillverkningsordrar genereras genom vårt affärssystem Monitor. I vår maskinpark finns varmpressar, transfermaskiner och CNC-maskiner. Arbetet sker i nära samarbete med dina kollegor i form av konstruktörer, produktionstekniker och maskinoperatörer.

I denna roll får du vara med att implementera nya arbetssätt, investera i nya maskiner samt utveckla avdelningen. Vi erbjuder dig en roll där du får möjlighet att bidra med din kunskap och erfarenhet och det finns goda utvecklingsmöjligheter för rätt person.

Din profil

Vi söker dig som har:
  • Utbildat dig till CNC-operatör eller har motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Utbildning eller erfarenhet av CAM-beredning
  • Erfarenhet av programmering
  • Erfarenhet från metallbearbetning
  • Kunskaper i mätteknik och ritningsläsning
  • Har erfarenhet av 5-axliga maskiner eller fleropmaskiner
  • Erfarenhet av EdgeCam eller Solidworks
  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift och gärna engelska
För att trivas i rollen behöver du vara en självgående och driven problemlösare med ett stort tekniskt intresse. Du och ditt team planerar dagarna själva, tar ansvar för att uppgifterna utförs, ger varandra support och bidrar med förbättringar. Du är analytisk, strukturerad, noggrann och tycker om att ha ordning och reda.

Du är en lagspelare som förstår vikten av gott samarbete och du värdesätter intresserade och motiverade kollegor och att utbyta kunskaper i teamet.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Rekrytering, för mer information är du varmt välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Maria Södergren, 0733-51 27 69 eller maria.sodergren@clwork.se. Din ansökan gör du via www.clockworkpeople.se. Sista ansökningsdag är 2/10.
Mer info
Kontaktperson Maria Södergren
Telefon 073 351 27 69
Område Mora
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 okt 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mattsson Metal är ett av norra Europas ledande legoföretag inom området varmpressade detaljer av högsta kvalitet. Vi är ett privatägt företag med en stabil kundkrets inom framför allt VVS, el och fordonsindustri.

Inom våra enheter i Mora och Kungsör är vi ca 130 anställda och omsätter 270 milj SEK. Vi ger våra kunder tillgång till det bästa marknaden kan erbjuda inom vårt kompetensområde. Vårt åtagande omfattar hela kedjan från konstruktion till leverans. Vi är certifierade enligt ISO 9001, IATF 16949 och ISO 14001.

Är du en CNC-operatör med erfarenhet av CAM-beredning? Då kanske det är just dig vi söker!