Mätnings- och kartingenjör, Mora

Mätnings- och kartingenjör, Mora

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter innebär att arbeta med mätnings-, beräknings- och kartarbeten m.m. i lantmäteriförrättningar. Arbetet består även i att utföra transformationer och plantolkning m.m. Andra arbetsuppgifter som förekommer är exempelvis fastighetsrättsliga utredningar inför fältarbete. Vårt karthanteringssystem är Geosecma. Arbetet i förrättningshandläggningen är till stor del teambaserat och sker i nära samarbete med förrättningslantmätare och förrättningsassistenter. Fältarbetet sker både sommar- och vintertid och kan vara fysiskt krävande. Arbetet innebär normalt resor inom i första hand kommunerna i norra Dalarna men kan även innebära resor inom resten av landet då uppdrag kan förekomma på andra orter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: * högskole- eller YH-utbildning inom mät- och kartteknik eller motsvarande utbildning/kompetens som Lantmäteriet bedömer som relevant för tjänsten. * goda kunskaper inom geodesi, mätningsteknik, kartproduktion och fältarbete. * B-körkort. Vi ser det som meriterande om du har: * arbetslivserfarenhet inom förrättningsmätning. * erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning. * kunskaper inom fastighetsrätt. * erfarenhet av arkivforskning i lantmäteriförrättningar. Förutom sakkunskaper fäster vi stor vikt vid att du är bra på att ta initiativ som leder till resultat, delar med dig av din kunskap samt har lätt för att samarbeta med kollegor. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper där vi söker en person som är trygg och har ett väl utvecklat bemötande. Vidare har du ett strukturerat arbetssätt med kvalitet som grund. Då du kommer att kommunicera med berörda personer i olika ärenden är det viktigt att du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Övrigt
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Kjell Klasa
Telefon 0250-391 09
Område Mora
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 mars 2020 (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!