Förrättningsassistent, Mora

Förrättningsassistent, Mora

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Arbetsuppgifter
Arbetet som förrättningsassistent är omväxlande och stimulerande där du arbetar i team med andra roller, t ex förrättningslantmätare och mätingenjörer. Du får en viktig roll i vårt arbete med fastighetsbildning där du bland annat självständigt kommer att utföra arbetsmoment och bereda ärenden i delar av förrättningsprocessen t.ex. begära komplettering av handlingar, upprätta protokoll och beskrivningar samt genomföra administrativa uppgifter inom förrättningar såsom delgivning, en väg ut m.m. på ett kvalitativt och kostnadseffektivt sätt.

Kvalifikationer
Du har någon av följande utbildning: - Yrkeshögskoleutbildning i för tjänsten relevant område - Utbildning till juridisk assistent - Gymnasieexamen från högskoleförberedande program och erfarenhet som mäklarassistent eller administration inom juridisk verksamhet eller offentlig förvaltning * Du har förmåga att kommunicera på svenska i såväl skrift som tal Meriterande är: - Erfarenhet av arbetsuppgifter inom fastighetsrätt Som förrättningsassistent är det viktigt att du har förmåga att: - Planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt samt att sätta upp och hålla tidsramar - Ta initiativ, sätta igång aktiviteter och uppnå resultat - Vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötandes samt har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och kan bidra med att leverera lösningar - Ta ansvar för dina uppgifter samt kan strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer vidare - Lätt anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheterna i förändringar Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Kjell Klasa
Telefon 0250-391 09
Område Mora
Yrkesroll Administration, Assistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 nov 2019 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!