Hoppa till innehåll
SJR logotyp

Redovisningsansvarig till Coherent

Ansök nu
Coherent Sverige utvecklar, tillverkar och säljer optikkomponenter och fiberkablage för högeffektlasrar. Vi ingår i världens största laserkoncern, Coherent Corp. Coherent är en ledande leverantör av lasrar och laserteknik inom vetenskap, medicin och industri. Coherent Sverige är en marknadsledande leverantör av komponenter till högeffektlasrar. Våra kunder är i första hand lasertillverkare i Europa, USA, Kina och Japan. Idag sysselsätter vi drygt 60 personer. Marknaden för högeffektlasrar växer och kraven på prestanda och tekniska lösningar ökar. Vår ambition är att fortsätta att växa genom att erbjuda världsledande prestanda och kvalitet i världsklass.
På Coherent arbetar vi aktivt med Lean och ständiga förbättringar är en självklar del i vårt vardagliga arbete. Vi är samtidigt ett värderingsstyrt företag vilket innebär att vi strävar mot en gemensam syn kring våra fyra värderingar; Engagemang, Glädje, Respekt och Lärande.

Är du en självgående person som är trygg i din redovisning och lockas av att jobba i en bred roll i en internationell koncern? Då kan det vara dig vi söker till Coherent i Mölndal.

Om rollen
Som redovisningsansvarig ingår du i ekonomiteamet om 3 personer och jobbar nära både Ekonomichefen och redovisningsekonomen. Du ansvarar för redovisningen och bokslutsarbetet för Coherent Sverige.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Löpande bokföring och avstämningar
  • Upprätta månads-, kvartal- och årsbokslut
  • Analys av bokslut
  • Kontakt med revisorer vid bokslutsarbetet
  • Prognoser och rapportering

Din profil

Vi söker dig som har flera års relevant arbetslivserfarenhet och känner dig trygg i redovisningen, branscherfarenhet från tillverkande bolag är meriterande.
Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, gärna på högskolenivå samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du är en mycket van användare av Excel och har erfarenhet från olika affärssystem, meriterande om du har kunskap i Oracle. Har du intresse för IT och system ses det som positivt.
Som person ser vi att du är självgående, ansvarsfull och prestigelös. Du har ett strukturerat arbetssätt och är noggrann samt analytisk. Du trivs i en miljö med högt tempo och med att ha många olika kontaktytor, du är kommunikativ och pedagogisk.

Är du en lagspelare som vill arbeta på ett bolag med en öppen och prestigelös miljö så kan detta vara tjänsten för dig!

Ansökan
I denna rekrytering har Coherent valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sofia Obstfelder Garellick på 076-647 16 07. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2023-10-04. Notera att vi inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess.
Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.
Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 okt. 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare