Specialistsjuksköterska psykiatri till Funktionsstöd - Vi expanderar

Specialistsjuksköterska psykiatri till Funktionsstöd - Vi expanderar

Om arbetsplatsen
I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionsstöd och hälso- och sjukvård.

Det pågår en ny satsning där boende nischas så socialpsykiatriska boenden i Mölndal får specialistutbildade sjuksköterskor inom psykiatri, vilket är ett sätt att öka kvaliteteten i mötet med de vi är till för.

Arbetsuppgifter
När du arbetar som specialistsjuksköterska inom psykiatri hos oss på Funktionsstöd ansvarar du för patienter som bor i egna lägenheter på en service eller gruppbostad. Du är patientansvarig sjuksköterska (PAS) för boende inom socialpsykiatri vilket innebär att du har huvudansvaret över den övergripande planeringen för patienterna. Du upprättar individuella vårdplaner och genomför riskbedömningar tillsammans med varje patient, då vi arbetar med fokus på god och nära vård med utgångspunkt att patientens delaktighet är i centrum för våra insatser. Det är ditt och teamets ansvar att omvårdnadsarbetet utförs enligt rådande lagstiftning. Du arbetar konsultativt, hälsofrämjande och förebyggande samt bidrar till samverkan kring den enskilde patienten. Du kommer handleda kollegor som har PAS ansvar för BmSS om psykiatripatienter behöver extra stöd.

Som sjuksköterska har du ett nära samarbete med medarbetarna och cheferna inom de olika verksamheterna. Du arbetar kontinuerligt med att handleda, utbilda och informera omsorgspersonal. Det är därför viktigt att du trivs i en roll där du får arbeta med moderna metoder, vara delaktig i utveckling och bidra till ökad kunskap" som var i tidigare annons.

Mölndal stad satsar på digitalisering och hos oss arbetar vi med det genom att vi börjat använda oss av digital signering och att vi arbetar med hälsoportalen samt läkemedelsgivaren.

Arbetstiden är dagtid, måndag till fredag mellan 7.30-16.00, flextid tillämpas.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom psykiatri och tidigare arbetserfarenhet inom psykiatri. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom Kommunala Hälso och sjukvården. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift, god datorvana och har B-körkort för manuell växellåda.

Vi satsar på att höja kompetensen vilket innebär att vi får ett förändrat arbetssätt i och med mer och ny kompetens som specialistsjuksköterska inom psykiatri ger till gruppen. Vi ser att du som person är intresserad av förändrings och utvecklingsarbete. Du ser möjlighet till förändringar och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas. Du motiverar och beskriver pedagogiskt förändringar och driver långsiktigt förändringsarbete. Du får energi av att bidra till andras lärande skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Du upprättar tydliga mål och planerar aktiviteter och projekt i god tid. Du använder tiden effektivt och kan planera ditt arbete även i akuta situationer.

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt
Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet.

I den här rekryteringsprocessen arbetar vi med löpande urval och du kan komma att bli kontaktad innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringsprocessen arbetar vi med löpande urval och intervjuer kan komma att ske innan sista ansökningsdatum.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal.
Mer info
Kontaktperson Ann-Charlott Dahlbom Larsson
Telefon 031-315 13 24
Email Mejla Ann-Charlott Dahlbom Larsson
Område Mölndal
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 mars 2023 (1 dag kvar)