Hoppa till innehåll
Migrationsverket logotyp

Förvarshandledare - sommarvikariat

Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region väst

På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vi söker förvarshandledare till förvaret i Mölndal

Vid en försvarsenhet placeras frihetsberövade människor som fått ett avvisnings- eller utvisningsbeslut och som behöver finnas tillgängliga för verkställighet. En person kan också tas i förvar om rätten att vistas i landet eller identiteten behöver utredas. Förvaret är en sluten enhet och verksamheten bedrivs dygnet runt. Arbetet utgår från gällande lagstiftning där rättssäkerhet, värdighet och trygghet är viktigt.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. På Migrationsverket gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning.

Vad gör en förvarshandledare?

I rollen ingår arbete med bland annat omvårdnad, bevakning, visitation och säkerhet. Du genomför samtal vid till exempel in och utskrivning samt för att informera om beslut. Du uppmärksammar och hanterar eventuella särskilda behov hos de förvarstagna och håller i aktiviteter för de förvarstagna. Vidare ser du till att det råder en lugn, trygg och säker miljö på förvaret genom utförande av bland annat säkerhetskontroller och visitationer. Medverkan vid transporter, ansvar för mathantering och viss administration ingår också i tjänsten. Arbetet kan till viss del vara fysiskt krävande.

Sammanfattningsvis är rollen som förvarshandledare mångsidig, varierande och utvecklande och passar dig som vill arbeta i gränslandet mellan omvårdnad och säkerhet där ingen dag är den andra lik.

Vem är du?

Vi söker dig som tycker om att arbeta i grupp och har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har god självinsikt och kan skilja på det personliga och professionella.

Då verksamheten är rörlig behöver du vara trygg och stabil även vid stress eller pressade situationer, behålla ett realistiskt perspektiv och fokusera på rätt saker. Du trivs med variation och har lätt för att anpassa dig och ändra ditt synsätt och förhållningssätt vid ändrade omständigheter.

I vårt arbete som statstjänstemän ställs även höga krav på omdöme och en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Du som söker har

  • Gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Erfarenhet av arbete med krav på god service och professionellt bemötande
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska
Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av arbete med människor i utsatta situationer
  • Erfarenhet av socialt arbete, såsom arbete med omvårdnad, mental hälsa, missbruk eller liknande
  • Erfarenhet av arbete i låst miljö, såsom förvar, kriminalvård, rättspsykiatri eller liknande verksamhet
Upplysningar

Anställningsform: Särskild visstidsanställning, sommarvikariat 2023-06-01 - 2023-08-31

Arbetstider: Schemalagd arbetstid, dag, kväll, natt och helg
Placering: Mölndal
Tillträde: 2023-06-01 eller enligt överenskommelse
Anställningsförmåner: Läs om våra anställningsförmåner här.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 2 april 2023. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Referensnummer 3.3.1-2023-3951

Kontakt

Erik Klingenberg, 010-4852315
Jovana Jankovic Jovetic, 010-4856602

Om rekryteringsprocessen

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar därför alla sökande och strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald. Som statlig myndighet rekryterar vi efter förtjänst och skicklighet. På arbetsgivarverket.se kan du läsa mer om vad det innebär

Vi använder urvalsfrågor under ansökningen. Besvara dem så utförligt du kan eftersom dina svar har betydelse för om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. I vissa rekryteringar använder vi också tester för att bedöma hur väl din skicklighet stämmer överens med tjänsten du söker. Vid en eventuell intervju kan du även få svara på frågor kopplat till säkerhet.

Vill du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på sidan "Lediga jobb och intresseanmälan" på migrationsverket.se: Alla lediga jobb på Migrationsverket just nu - Migrationsverket

Migrationsverkets rekryteringar sker helt i vår egen eller upphandlade leverantörers regi. Vi ber därför om att inte få telefonsamtal och mejl från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Kontaktperson
Erik Klingenberg
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 apr. 2023 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare