Prova vingarna som arbetsmiljökoordinator (visstidsanställning)

Prova vingarna som arbetsmiljökoordinator (visstidsanställning)

Att det är människorna som skapar Hertz Sveriges framgång är ingen hemlighet. Bilarna är grunden i vår verksamhet, men det är medarbetarnas engagemang, kunskap och omtanke som gör oss till det ledande hyrbilsföretaget vi är.Vi söker nu en arbetsmiljökoordinator som tillfällig förstärkning för att ge vårt viktiga arbetsmiljöarbete ett viktigt kliv framåt, genom att fortsätta bygga grundstöd och på plats stötta våra chefer och våra medansvariga runt om i landet. Detta för att skapa de bästa förutsättningarna framåt. Du kommer arbeta nära våra chefer och verksamheter för att stödja det lokala arbetsmiljöarbetet och säkra att processer och rutiner finns, följs och är enkla att förstå. Under denna period är ditt huvudsakliga uppdrag att utbilda och utveckla våra olika arbetsplatser med chefer i spetsen för att säkra att arbetet utförs på ett säkert sätt enligt gällande lagar och krav. Du kommer fortsätta förenkla och förtydliga processer och rutiner inom arbetsmiljöområdet. I din roll möter du många människor och har en viktig roll i att säkerställa arbetssätt samt positiv utveckling av vår säkerhet och trygghetskultur. Du vägleder verksamheten i det systematiska arbetsmiljöarbetet samtidigt som du utför och följer upp riskbedömningar, kartläggningar och andra typer av undersökningar av arbetsmiljön. Du tar fram, reviderar rutiner och instruktioner samt supporterar skyddsronder, inventeringar och åtgärder för arbetsmiljöbrister. I din roll håller du även utbildningar inom området samt har en central roll i att ständigt utveckla och följa upp verksamheten ur ett arbetsmiljö-perspektiv. Detta är en tillfällig förstärkning inom bolaget och möjlighet att snabbt göra skillnad och hands on vara ute i vår verksamhet för att stötta och förbättra. Det innebär att detta är en tjänst för någon som är nyfiken, driven och modig. Du är trygg och kunnig inom arbetsmiljöområdet så du kan snabbt göra skillnad och du gillar att hoppa rakt in i verksamheten och har stor förståelse för arbetsmiljölagstiftning och processer och dess vikt och påverkan ute i olika typer av verksamhet. Vår verksamhet består av stationer spridda över hela landet, ett huvudkontor i Stockholm och ett administrativt kontor utanför Göteborg. Så förutsättningar avseende arbetsmiljö och skyddsföreskrifter ser olika ut.

Vi erbjuder en roll hos ett spännande bolag med stort hjärta som sätter människan i centrum. Där mobilitetslösningar, socialt ansvarstagande, engagemang för människor och omvärld ligger högt på agendan. Självklart har vi friskvårdsbidrag, kollektivavtal och pensionsförmåner. I denna roll kommer du resa mycket för att stötta verksamheten på plats, utgångsläge är Göteborg eller Stockholm. Det är viktigt att du har körkort då du behöver ha möjlighet att ta dig runt till vår spridda verksamhet. Du får härliga kollegor spridda över landet. Du kommer ingå i teamet People & Customer Experience.

Kvalifikationer

Detta är en fantastisk möjlighet för dig som gilla att dyka in i nya saker och känner dig trygg och brinner för arbetsmiljö och att förbättra och har lätt för att nå ut på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Vi tror att detta kan vara något för dig som kanske arbetat mycket med arbetsmiljö i en tidigare roll men inte vågat prova det fullt ut och nu får chans att göra premiär i en tillfällig roll eller du som nyligen utbildat dig efter att hittat intresset under ditt arbetsliv och nu vill göra premiär i denna roll. Förutom viktiga grundläggande kunskaper är din inställning, pedagogiska förmåga, mod och driv avgörande.

Du trivs med att arbeta både självständigt och i team och har lätt för att skapa kontakt med människor. Du är strukturerad, lyhörd, modig och uppfinningsrik. Du har goda datakunskaper och en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Att du har integritet, kan hantera stressade situationer och har humor förutsätter vi.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper när vi rekryterar till denna roll. Vi kan komma att göra personlighetstester som komplement för en så heltäckande och fördomsfri rekrytering som möjligt. Urval och rekryteringsprocess sker löpande så vi ser gärna att du ansöker så snart som möjligt. Detta är en visstidsanställning på ca 6 månader. Tillträde snarast
Vi på Hertz är kopplade till Unionen samt Transports kollektivavtal.

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Hertz möter människors behov av rörelse med smarta mobilitetslösningar. Vi drivs av omtanke för våra kunder, människor och omvärlden.
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.hertz.se
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hertz Sveriges affärsidé är att möta människans behov av rörelse med smarta mobilitetslösningar. Vi drivs av omtanke för våra kunder, människor och omvärld. Hertz Sverige representeras av cirka 500 anställda uppdelat på Hertz First Rent A Car AB samt ett nätverk bestående av franchisetagare och agenter. Vårt svenska huvudkontor ligger i Solna, Stockholm. Vi har även administrativt kontor i Krokslätt, Mölndal där bland annat vårt Sales Center och Customer Care Center finns, som arbetar främst med bokning och kundtjänstrelaterade frågor. Rent a Car AB innehar Master Franchiseavtalet att bedriva Hertz i Sverige. Hertz i Sverige är franchisetagare till Hertz International. Hertz i Sverige är ett företag inom Volvo personvagnar-sfären.