CFO till Hedin US Motor AB, Göteborg

CFO till Hedin US Motor AB, Göteborg

Som CFO inom Hedin US Motor lägger du grunden för och leder ekonomifunktionen med uppdraget att skapa en affärsnära ekonomifunktion i en internationell miljö. Du ansvarar även för löpande redovisning, reskontra, fakturering, skatt, deklarationer, momshantering i flera länder samt budgetering, prognostisering, likviditetskontroll och rapportering.

Du kommer att ge support till verksamheten med analyser och beslutsunderlag för omsättning, kostnader och lönsamhet och du har ansvar för affärssystemet Microsoft Business Central. Eftersom bilaffären i distributionsledet är starkt beroende av olika finansieringslösningar och valutahantering är det väsentligt att du behärskar dessa områden.

Stort fokus kommer att vara på att ekonomifunktionen blir ett vitalt affärsstöd.

Vi söker dig som är högskoleutbildad civilekonom och som har erfarenhet som ekonomichef eller Business controller. Det är meriterande om du har erfarenhet från bilbranschen men inte ett krav. Vi ser en stor fördel i att du har erfarenhet från internationella affärer med allt vad det innebär som till exempel, språk, valutahantering, nationella regelverk. Bolaget har huvudmän i såväl Europa som USA.

För att lyckas i rollen är du självständig och lösningsorienterad samt har styrka och motivation att röra dig utanför din normala komfortzon. Du är förtroendeingivande och din kommunikativa förmåga i tal och skrift är god, även på engelska.

Som person och ledare är du trygg och intresserad av att utveckla dig och människorna omkring dig. Din förmåga att arbeta och bidra i ett sammansvetsat team är avgörande. Du motiveras av utmaningar och problemlösning och kan också motivera andra. Du kan självständigt planera och strukturera ditt arbeta och trivs i en föränderlig verksamhet.

Du har goda redovisningskunskaper i grunden och är uppdaterad när det gäller regelverk (nationella & internationella) och du är en mycket van användare av Excel och olika affärssystem.

Vi söker dig som:
  • har god problemlösningsförmåga
  • inte är rädd för utmaningar
  • kan bidra till struktur i en föränderlig miljö
  • vill vara med från början och påverka och sätta ramverk och processer
  • är duktig på att sätta rutiner och arbetssätt
Hedin US Motor erbjuder ett spännande arbete i ett expansivt internationellt företag. Hedin-gruppen flyttar i mars till nya lokaler i Eklanda som blir en attraktiv arbetsmiljö. Tjänsten är på heltid.

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev senast söndagen den 12 februari på www.maquire.se. Om du har andra frågor, kontakta Daniel Ågren 073-519 40 50, daniel.agren@maquire.se eller Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97.
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hedin Mobility Group
Med cirka 7 500 medarbetare och verksamhet i 13 länder är Hedin Mobility Group en av Europas största privatägda leverantörer av mobilitetslösningar. Hedin Mobility Group tillhandahåller försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt servicemarknadstjänster till både privat- och företagskunder. Koncernen representerar över 40 varumärken och är importör/distributör för ett antal märken på flera europeiska marknader.

Koncernens verksamhet omfattar därtill grossist- och distributionsverksamhet inom däck och reservdelar, hyrbilsbolaget Mabi Mobility AB, privatleasingbolaget Car to Go Sweden AB, företagsleasingbolaget Unifleet AB samt delägarskap i Pendragon PLC och iMove AS.

Hedin US Motor
Hedin US Motor ansvarar för distribution av Fords F-150 program på hela den europeiska marknaden. Ford F-150 är världens mest sålda Pick-up och en mycket viktig varumärkesbyggare för Ford. Bolaget har en stark tillväxtresa med expansion i flera europeiska länder.

Läs mer på https://hedinmobilitygroup.com/