Hoppa till innehåll
Ansök nu
Head Of Parts

Vi söker nu en Head Of Parts för bildelar och tillbehör till vårt Centrala Servicemarknadsteam som består av flera huvudfunktioner inom Hedin Mobility Groups servicemarknad. Tjänsten är placerad på vårt nya huvudkontor i Eklanda/ Gbg vilken är en exceptionell byggnad om totalt 14 440 m2, ett resultat av stor arkitektonisk innovation och byggteknisk skicklighet. Visionen är att skapa en arbetsplats som möjliggör och bjuder in till kreativitet och produktivitet i en härlig arbetsmiljö med många ytor, rum och pentryn. Därtill finns även restaurang, café, personalmatsal, gym, konferensavdelning samt hörsal. I omgivningen runt omkring finns bland annat boulebanor, pergola, padelhall samt parkering.

Som Head Of Parts har du ett övergripande koncern ansvar för att säkerställa att bilförsäljning och verkstad får tillgång till rätt bildelar och tillbehör och med rätt priser för att vår eftermarknad ska vara effektiva och skapa förutsättningar för en hög kundnöjdhet. I din roll jobbar du med upphandling, inköp och förhandlingar av bildelar och tillbehör och koncernövergripande avtal för reservdelsmarknaden för att säkerställa de mest fördelaktiga villkoren för oss som återförsäljare och våra kunder. Tjänsten innebär många kontakter och förhandlingar med generalagenter och övriga bildelsleverantörer avseende volym och bonus- och marginalförhandlingar avseende vårt sortiment. I ansvaret ingår också att planera, driva och koordinera koncernövergripande marknadsaktiviteter och aktuella kampanjer för bildelssortimentet.

En viktig del i rollen är att fungera som controller för reservdelar- och tillbehörsmarknaden med både intäkts- och kostnadskontroll, lagerhållning och planering och övervakning av inventering, och rapportera om omsättningshastighet och lagervärde. I rollen ingår uppsättningar i affärs-systemet KOBRA vad gäller registerunderhåll, parametersättning av volymer, artikelnummer, rabattmatriser, in/utleveranser och ansvar för att våra anläggningar har aktuella tillbehörslistor och prislistor.

Det övergripande uppdraget innebär också att se till att våra reservdelschefer runt om i landet får det stöd de behöver för att säkerställa en stark marknadsposition genom att driva lönsamma affärer på lång sikt, initiera nödvändiga punktinsatser där det behövs samt ge reservdelschefer extra stöd vid behov. I arbetet ingår också att arbeta med analys och utveckling av våra processer med fokus på att effektivisering och att säkerställa att vi har system och arbetssätt på plats för och nöjda kunder på lång sikt.

Din profil:

Du har gedigen branschkunskap från bilbranschen och lämplig bakgrund är om du tidigare arbetat som Reservdelschef eller Servicemarknadschef i en större bilkoncern. Vi söker dig som kan få saker att hända med bra driv och förmåga att leverera resultat, du värdesätter att få vara engagerad och energisk på jobbet. Stor vikt läggs vid dokumenterat god kommunikation- och förhandlingsvana och är van vid rollen som kravställande chef. Vi tror att du idag har en senior befattning i vår bransch och en gedigen eftermarknadserfarenhet. Du kommunicerar väl på svenska och engelska i tal och skrift. Du har god kunskap i Office 365 med vikt på Excel och upprättar presentationer för att kommunicera dina slutsatser. Du har en relevant gymnasial utbildning och med flerårig erfarenhet av produkt- och konsumentinriktat arbete, förmodligen inom fordonsbranschen. (Meriterande är kunskap i DMS systemet KOBRA) Slutligen ser vi att du arbetar bra med andra människor och är uppmärksam för andras synpunkter. Ett krav är att du har B-körkort.

Vi erbjuder:

Hos oss får du tryggheten i att vara en del av ett stort och expansivt företag med kollektivavtal samt goda utvecklingsmöjligheter i en kultur som präglas av våra värderingar trygghet, trovärdighet och tillgänglighet. Vi erbjuder ett brett sortiment av förmåner så som förskottssemester, extra föräldralön och ett friskvårdsbidrag för att värna om våra medarbetares hälsa. Läs mer om oss på vår hemsida www.hedinmobilitygroup.com

Välkommen med din ansökan!

Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Skicka därför din ansökan redan idag! Vänligen notera att vi inte kan ta emot ansökningar som skickas via mail med hänsyn till GDPR.

Varaktighet, arbetstid, etc.

Heltid

Så ansöker du

Sista dag att ansöka är 2023-06-28

Arbetsgivare Hedin Mobility Group AB

Med cirka 7 500 medarbetare och verksamhet i 14 länder är Hedin Mobility Group en av Europas största privatägda leverantörer av mobilitetslösningar. Hedin Mobility Group tillhandahåller försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt servicemarknadstjänster till både privat- och företagskunder. Koncernen representerar över 40 varumärken och är importör/distributör för ett antal märken på flera europeiska marknader.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
10 juni 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Hedin Mobility Group är en av Europas största privatägda mobilitetsleverantörer. Hedin Mobility Group tillhandahåller försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt servicemarknadstjänster till både privat- och företagskunder. Koncernen sysselsätter fler än 6 300 personer och har cirka 240 anläggningar i åtta länder. Hedin Mobility Group representerar cirka 40 varumärken och är importör/distributör för ett antal märken på flera europeiska marknader. Koncernens verksamhet omfattar därtill grossistverksamhet inom däck och reservdelar, hyrbilsbolaget Mabi Mobility AB, privatleasingbolaget Car to Go Sweden AB, företagsleasingbolaget Unifleet AB samt delägarskap i Pendragon PLC och iMove AS.

Fler från samma arbetsgivare