Hoppa till innehåll
Hedin Mobility Group AB logotyp

Head of HR Corporate Functions

Ansök nu
Hedin Mobility Group är ett snabbväxande företag med verksamheter över hela Sverige och med över 40 starka varumärken inom fordonsbranschen. Vårt fokus är på hållbarhet, digitalisering och ett affärsnära och resultat fokuserat arbetssätt.

Vi söker dig som vill ta dig an ett övergripande ansvar för HR-området inom våra huvudkontorsbolag, som omfattar våra corporate functions, Hedin IT, samt vår Business Area; Distribution & Import med totalt cirka 400 medarbetare. I rollen är du del av ett större HR team som består av ett tjogotal fantastiska medarbetare i olika HR-roller.

Hur ser rollen ut?

I rollen som Head of HR bidrar du genom att coacha och stötta våra chefer i vardagen för att skapa förutsättningar för dem att leda och utveckla sina medarbetare på bästa sätt. Det innebär att du stöttar hela verksamheten inom områden som arbetsrätt, rekrytering, on- och offboarding, rehabilitering, kompetensutveckling och arbetsmiljö. Din uppgift är med andra ord att skapa en medarbetarupplevelse i världsklass!

Du rapporterar till vår HR Director och blir en del av HRs ledningsgrupp tillsammans med HR chefer för andra affärsområden. I ledningsgruppen är din viktigaste uppgift att sätta strategier som säkerställer att vi uppnår våra mål, gärna genom att vara kreativ och innovativ för att utmana befintliga arbetssätt och strukturer. Du kommer vara placerad på vårt huvudkontor i Mölndal.

Dina uppgifter och ansvar

I ditt dagliga arbete handlar det om att skapa en arbetsplats där medarbetarna känner sig engagerade och motiverade. Genom att erbjuda rätt stöd och resurser till våra chefer hjälper du till att skapa en miljö där de kan växa och utvecklas som ledare. Som Head of HR är du också ansvarig för att säkerställa att vår verksamhet följer arbetsrättsliga regler och riktlinjer. Du kommer att vara involverad i rekryteringsprocessen för att säkerställa att vi attraherar och behåller högkvalificerade medarbetare. Dessutom kommer du att stödja cheferna i att skapa en smidig övergång för nya medarbetare och hjälpa till att planera och genomföra rehabiliteringsåtgärder när det behövs.

En annan viktig del av din roll är att främja kompetensutveckling och lärande inom organisationen. Genom att identifiera behov och erbjuda lämpliga utbildningsprogram och resurser hjälper du våra medarbetare att växa och utvecklas professionellt. Genom att investera i deras utveckling visar vi att vi värdesätter dem och hjälper till att bygga upp en stark företagskultur.

Du spelar också en nyckelroll när det gäller arbetsmiljö och välbefinnande på arbetsplatsen. På vårt huvudkontor i Mölndal arbetar det över 400 medarbetare inom olika dotterbolag och affärsområden. Genom att övervaka arbetsmiljön och främja en hälsosam och trygg arbetsplats bidrar du till att skapa en produktiv och trivsam arbetsmiljö för alla våra medarbetare.

Vem är du?

Vi söker dig som inspireras av att växla mellan att arbeta på strategisk nivå såväl som operativ. Personen vi söker har lång erfarenhet av att leda en HR-funktion eller liknande, gärna med arbetsledningsansvar i en affärsdriven miljö. Vi ser också att du har en bakgrund som HR Generalist / HR Manager. Du har en akademisk examen inom området, eller motsvarande kvalifikationer.

Som person behöver du ha förmågan att inspirera och motivera chefer och medarbetare för att främja utveckling och engagemang. Vi ser att du har goda kommunikationsegenskaper både skriftligt och muntligt. Då vi är en snabbt växande organisation är det viktigt att vara flexibel och ha viljan att anpassa sig till förändrade arbetsförhållanden och vara öppen för nya idéer och förbättringar.

Vad erbjuder vi

På Hedin Mobility Group erbjuder vi dig en arbetskultur som präglas av entreprenörskap, mod och en vilja att utvecklas. En kultur som speglar en spännande tillväxtresa, men samtidigt har en fot kvar i det familjära och sitt ursprung.

Vi erbjuder även utöver våra kollektivavtalade förmåner, ett brett förmånspaket som innehåller bland annat förskottssemester, generöst friskvårdsbidrag och generösa personalrabatter, läs mer på vår hemsida www.hedinmobilitygroup.com.

Din ansökan

Tjänsten är på heltid, tillsvidare. Start enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 juni 2023 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Hedin Mobility Group är en av Europas största privatägda mobilitetsleverantörer. Hedin Mobility Group tillhandahåller försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt servicemarknadstjänster till både privat- och företagskunder. Koncernen sysselsätter fler än 6 300 personer och har cirka 240 anläggningar i åtta länder. Hedin Mobility Group representerar cirka 40 varumärken och är importör/distributör för ett antal märken på flera europeiska marknader. Koncernens verksamhet omfattar därtill grossistverksamhet inom däck och reservdelar, hyrbilsbolaget Mabi Mobility AB, privatleasingbolaget Car to Go Sweden AB, företagsleasingbolaget Unifleet AB samt delägarskap i Pendragon PLC och iMove AS.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare