Hoppa till innehåll
Hedin Mobility Group AB logotyp

Head of Finance Hongqi

Ansök nu
Vill du vara med på en spännande tillväxtresa med det mest lyxiga elbilsmärket på marknaden?

Hedin Premium Car är ett dotterbolag till Hedin Mobility Group och är importör för det prestigeyllda bilmärket Hongqi i Sverige och Nederländerna.

Genom denna möjlighet får du vara med på detta spännande partnerskap och samarbeta med Hongqi och stärka vår import- och distributionsverksamhet samt erbjudande inom det växande segmentet för eldrivna premiumbilar.

Varför jobba med oss?

Som arbetsgivare är vi bra på att tillvara ta på drivna och engagerade medarbetare. Hos oss finns det många karriärvägar att välja - vår inställning är att individer med rätt potential ska kunna växa med oss. När du som medarbetare växer med oss växer även vi som företag. Vi är ansvarstagande och säkerställer schyssta och rättvisa anställningsvillkor och samtliga verksamheter omfattas av kollektivavtal. Vi värnar om våra medarbetare och ser ett långsiktigt och hållbart arbetsliv som en stark konkurrenskraft.

Vi erbjuder ett brett sortiment av förmåner så som förskottsemester, extra föräldralön och ett generöst friskvårdsbidrag för att värna om våra medarbetares hälsa. Läs mer på vår hemsida www.hedinmobilitygroup.com

Arbetsuppgifter

Som Head of Finance ansvarar du för att leda bolagets ekonomi- och redovisningsfunktionen i vårt nystartade bolag Hedin Premium Car AB. Du kommer att arbeta i ett mindre bolag med cirka 10 medarbetare, med en stark tillväxt. Huvuduppgiften är att skapa en affärsnära ekonomifunktion.

Rollen innefattar alla delar av ekonomifunktion och vad det innebär i det dagliga arbetet - allt från kund- och leverantörsresekontra, betalningar, löpande redovisning till månad-, kvartal- och årsbokslut. De dagliga arbetsuppgifterna innebär ansvar för löpande redovisningar, kundreskontra ink fakturering och påminnelser. Du kommer ansvara för skatt, moms och inkomstdeklarationer, hantering av momsredovisning och momsfrågor samt budgetering, prognostisering och likviditetskontroll och rapportering. Vidare kommer du ge support till verksamheten i analyser om omsättning, kostnader, affärsutveckling och ansvar över affärssystem. Eftersom bilaffären i distributionsledet är starkt beroende av olika finansieringslösningar och valuta och dess förändringar, är det väsentligt att du behärskar dessa områden.

Placering är på vårt helt nybyggda huvudkontor i Mölndal. Du kommer rapportera till bolags VD:n för Hedin Premium Car.

Nyckelkompetenser/förmågor:
  • Erfarenhet som ekonomichef, meriterande inom personförsäljning och volymer
  • Meriterande om du har erfarenhet från internationella affärer
  • Självständig och lösningsorienterad
  • Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga
  • Du motiveras av utmaningar och problemlösning
  • Du kan självständigt planera och strukturera ditt arbete i en föränderlig miljö.
  • Inte rädd för utmaningar
  • Vill vara med och påverka och sätta ramverk och processer
Då rollen är av internationell karaktär talar du och skriver engelska obehindrat.

Hantering av ansökningar

Låter detta spännande och som nästa steg för dig? Då ska du ansöka redan idag!

Vi behandlar ansökningar löpande och vår ambition är att tillsätta rollen så snart som möjligt.
Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
23 juni 2023 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Hedin Mobility Group är en av Europas största privatägda mobilitetsleverantörer. Hedin Mobility Group tillhandahåller försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt servicemarknadstjänster till både privat- och företagskunder. Koncernen sysselsätter fler än 6 300 personer och har cirka 240 anläggningar i åtta länder. Hedin Mobility Group representerar cirka 40 varumärken och är importör/distributör för ett antal märken på flera europeiska marknader. Koncernens verksamhet omfattar därtill grossistverksamhet inom däck och reservdelar, hyrbilsbolaget Mabi Mobility AB, privatleasingbolaget Car to Go Sweden AB, företagsleasingbolaget Unifleet AB samt delägarskap i Pendragon PLC och iMove AS.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare