Hoppa till innehåll
Hedin Bil AB logotyp

Aftersales Manager Hongqi

Vill du vara med på en spännande tillväxtresa med det mest lyxiga elbilsmärket på marknaden?

Hedin Premium Car är ett dotterbolag till Hedin Mobility Group och är importör för det prestigefyllda bilmärket Hongqi i Sverige och Nederländerna.

Genom denna möjlighet får du vara med på detta spännande partnerskap och samarbeta med Hongqi och stärka vår import- och distributionsverksamhet samt erbjudande inom det växande segmentet för eldrivna premiumbilar.

Varför jobba med oss?

Som arbetsgivare är vi bra på att tillvara ta på drivna och engagerade medarbetare. Hos oss finns det många karriärvägar att välja - vår inställning är att individer med rätt potential ska kunna växa med oss. När du som medarbetare växer med oss växer även vi som företag. Vi är ansvarstagande och säkerställer schyssta och rättvisa anställningsvillkor och samtliga verksamheter omfattas av kollektivavtal. Vi värnar om våra medarbetare och ser ett långsiktigt och hållbart arbetsliv som en stark konkurrenskraft.

Vi erbjuder ett brett sortiment av förmåner så som förskottsemester, extra föräldralön och ett generöst friskvårdsbidrag för att värna om våra medarbetares hälsa. Läs mer på vår hemsida www.hedinmobilitygroup.com

Arbetsuppgifter

Som Aftersales Manager ansvarar du för att lägga grunden för servicemarknaden i vårt nystartade bolag Hedin Premium Car AB. Du kommer att arbeta i ett mindre bolag med cirka 10 medarbetare, med en stark tillväxt.

Rollen innebär att på ett nytänkande och kreativt sätt säkerhetsställa en stark marknadsposition för servicemarknaden. De dagliga arbetsuppgifterna innebär ansvar för optimering av kapacitet och arbetsflöden, ökad omsättning och kostnadskontroll. Vidare kommer du att arbeta med analys av utvecklingsmöjligheter för processer med fokus på effektivisering och säkerhetsställande av att våra system och arbetssätt håller hög kvalitet och är lönsamma. Du kommer vara i framkant vad gäller digitala system och digital utveckling.

Placering är på vårt helt nybyggda huvudkontor i Mölndal. Du kommer rapportera till bolags VD:n för Hedin Premium Car.

Nyckelkompetenser/förmågor:
  • Resultatdriven, affärsmässig och entusiastisk.
  • Du är driven i förändringsarbete.
  • Förmågan att identifiera förbättringsområden och ha handlingskraft i genomförande.
  • Kan kontinuerligt utmana och förbättra arbetssätt.
  • Du motiveras av utmaningar och problemlösning.
  • Kan ta ett övergripande ansvar och leda och kvalitetssäkra servicemarknaden.
  • Trivs i en roll där du ansvarar för resurser och kompetensutveckling på lång sikt.
  • Stimulerad av en roll som ger möjlighet till utveckling och ansvar.
Då rollen är av internationell karaktär talar du och skriver engelska obehindrat. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av roller som exempelvis Eftermarknadschef eller Servicechef inom fordonsindustrin (retail).

Hantering av ansökningar

Låter detta spännande och som nästa steg för dig? Då ska du ansöka redan idag!

Vi behandlar ansökningar löpande och vår ambition är att tillsätta rollen så snart som möjligt.
Mer info
Kontaktperson
Simon Fransson
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 mars 2023 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hedin Mobility Group är en av Europas största privatägda mobilitetsleverantörer. Hedin Mobility Group tillhandahåller försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt servicemarknadstjänster till både privat- och företagskunder. Koncernen sysselsätter fler än 6 300 personer och har cirka 240 anläggningar i åtta länder. Hedin Mobility Group representerar cirka 40 varumärken och är importör/distributör för ett antal märken på flera europeiska marknader. Koncernens verksamhet omfattar därtill grossistverksamhet inom däck och reservdelar, hyrbilsbolaget Mabi Mobility AB, privatleasingbolaget Car to Go Sweden AB, företagsleasingbolaget Unifleet AB samt delägarskap i Pendragon PLC och iMove AS.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare