Ekonomiassistent/ Receivable Accountant till Mölndal

Ekonomiassistent/ Receivable Accountant till Mölndal

Nu söker vi en driven ekonomiassistent för ett vikariat på 4 månader med en omgående start och möjlighet till förlängning .Har du tidigare erfarenhet av kundreskontra och leasingsbilar och eftersöker en ny utmaning? Då kan detta vara en möjlighet för just dig!

Om tjänsten

I rollen som ekonomiassistent är du ansvarig företagets kundreskontra samt hanteringen av företagets leasingbilar. Du kommer rapportera till Finance Manager och vara en del av ett team som består av 6 personer.

Ett urval av förekommende arbetsuppgifter:
  • Allokera inkommande betalningar från bolagens kunder mot kundfordringarna i huvudboken samt stämma av och bokföra övriga förekommande transaktioner
  • I samband med periodbokslut ansvara för avstämning och uppdatering av balansspecifikationer gällande likvidkonton och kundreskontror
  • Kontrollera och bokföra ej automatiskt matchade inbetalningar samt stämma av bolagens koncernmellanhavanden avseende fordringar
  • Sortera fakturor för kuvertering samt delta i förbättringsprojekt avseende pdf-fakturering och EDI lösningar
  • Uppdatera kreditrapport
  • Vara behjälplig med kredithandläggning och viss orderhantering vid stopp i systemet
  • Löpande hantering av företagets leasingsbilar
Din bakgrund och Din Profil:

Vi söker dig som har du erfarenhet av kundreskontra och hantering av leasingsbilar samt har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

För att lyckas i rollen som Ekonomiassistent/Receivable Accountant behöver du ha sinne för ordning och reda samt drivas av utmaningar och utveckla processer. Då arbetet innebär mycket kontakt med såväl interna som externa aktörer behöver du ha för lätt att samarbeta med andra. Det förväntas att du har förmågan att självständigt driva arbetet framåt. Din potential och personliga egenskaper kommer att vara avgörande i urval och slutgiltigt val.

Vi erbjuder:
  • Du får möjlighet att representera ett av världens starkaste varumärken.
  • Zeppelin Sverige AB är en stabil arbetsgivare med goda anställnings- och arbetsvillkor.
Placering: Mölndal

Tillträde: Omgående

Frågor? Ring Anette Leonardsson på telefon 073-8043808

Intresserad? Skicka din ansökan senast den 2020-08-16
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://zeppelin-cat.se/se
Sista ansökningsdag 17 aug 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg. Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 440 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av den tyska Zeppelin-koncernen. Mer information finns på zeppelin-cat.se.