Accounting Controller

Accounting Controller

Om tjänsten

I rollen som Accounting Controller kommer du att ha ansvar för en business unit placerad inom vårt Finance Shared Service Center med ansvar för bokslut och löpande bokföring. Du kommer att ingå i ett team bestående av 6 erfarna kollegor och rapportera till vår Finance Manager. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Mölndal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Supportera boksluts/management rapportering i BPC (SAP).
  • Likviditetsprognoser
  • Löpande bokföring
  • Säkerställa kvalitén i balansräkning och rapporterat resultat.
  • Driva/projektledare förbättringsprojekt inom FSSC.
  • Sammanställa bokslut och genomföra analys av månadsresultat
  • Supportera budget och forecast process tillsammans med Businesss Controller
  • Delta i implementering av SAP
Din bakgrund

Vi söker dig som är redovisningsekonom och som har arbetat med kvalificerade ekonomiuppgifter (inom controlling, redovisning, revision eller liknande) i några år efter din högskoleexamen. Vi ser gärna att du haft ett helhetsansvar för ett mindre eller medelstort bolag. För att lyckas i rollen behöver du ha mycket goda kunskaper inom redovisning och i Excel. Viktigt att du behärskar engelska flytande i tal och skrift. Meriterande är kunskaper i AS400/SAP och erfarenhet från andra redovisningssystem.

Din profil

För att lyckas i rollen som Accounting Controller behöver du vara engagerad, analytisk och har en förmåga att arbeta självständigt. Du trivs med utmaningar, är flexibel och gillar att hantera många beslutsprocesser samtidigt. Framförallt är du villig att lära dig och tänka nytt samt kan driva projekt för att utveckla våra processer inom organisationen. Din potential och personliga egenskaper kommer att vara avgörande i urval och slutgiltigt val.

Vi erbjuder:
  • Du välkomnas in i ett stabilt bolag med goda anställnings- och arbetsvillkor.
  • Du får möjlighet att representera ett av världens starkaste varumärken.
Ort: Huvudkontoret i Mölndal, Göteborg

Omfattning: Heltid

Frågor? Ring Johan Olsson på telefon 076-1345110

Intresserad? Skicka din ansökan senast den 12.e April. Urval och intervjuer sker löpande.
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://zeppelin-cat.se/se
Sista ansökningsdag 12 apr 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg. Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 440 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av den tyska Zeppelin-koncernen. Mer information finns på zeppelin-cat.se.