Serviceledare som brinner för involverande ledarskap

Serviceledare som brinner för involverande ledarskap

Visste du att en genomsnittlig svensk spenderar 85-90% av sin tid inomhus - på arbetet, skolan, bilen, hemmet?

Hur upplever du det rum du sitter i just nu? Är det behaglig temperatur? Skulle du säga att du är trygg med att endast behöriga kan komma in? Hur fungerar brandlarmet om olyckan skulle vara framme? Vilken miljöpåverkan har just den byggnaden på vår omvärld och nästa generations framtid?

Som ansvarig för region väst inom Smart Infrastructure är mitt uppdrag, tillsammans med mina 81 kollegor inom regionen, att säkerställa att våra byggnader i västra Sverige blir smartare, tryggare och mer energieffektiva. I slutändan handlar det för oss att göra mer av de resurser vi har genom att digitalisera och i sin tur effektivisera byggnader. Smart infrastruktur helt enkelt.

Vår ledstjärna, som genomsyrar hela vår verksamhet, våra mål och varje medarbetare, är att vi bryr oss. Vi bryr oss vårt samhälle, våra kunder, våra produkter och lösningar och framförallt bryr vi oss om varandra. Teamet, vårt välmående, samarbete och laganda är det som skapar vår framgång.

Vi söker nu en ny kollega som är redo att ta sig an ett viktigt uppdrag för att vi ska göra ytterligare framsteg i det vi bryr oss om. En ledare som får förtroendet att leda två av våra servicekontor, i Trollhättan och Mölndal. Placering kan därför vara på någon av orterna men resor i tjänsten kommer ingå.

Utmaningen

I rollen som serviceledare kommer du ansvara för ett 20-tal kollegor, tekniker och projektörer där du ställs inför utmaningen att leda genom ett inspirerande och coachande ledarskap, med målet att få både medarbetare och team att utvecklas och lära kontinuerligt. Teamkänsla, välmående och engagemang är viktiga framgångsfaktorer för resan och därmed viktiga fokusområden i din roll.

Som serviceledare har du förtroendet att driva, utveckla och formge kontoren utifrån vår vision och strategi med ett resultat- och affärsansvar för att säkerställa kontorens lönsamhet och tillväxt. Det gör du tillsammans med våra säljare för att utveckla affären hos våra kunder och skapa ännu mera värde.

Vidare ligger begreppet och mindsetet ZERO HARM, noll skadade på jobbet, dig allra närmast hjärtat och du driver det som en naturlig del i din verksamhet.

I rollen finns även en del administrativa uppgifter att bemöta. Att kunna prioritera, jobba strukturerat, effektivisera samt komma med smarta lösningar är därmed särskilt viktigt i tjänsten. Du kommer att vara den drivande faktorn i vår resa in i framtiden och digitaliseringen, där många av våra tjänster kommer att utföras på fjärr av vårt servicecenter.

Vem är du?

Eftersom kontinuerligt lärande och engagemang är centralt för vår fortsatta framgång, är din förmåga att förstå och främja motivation och självledarskap hos dina medarbetare särskilt viktig. Det gör du bland annat genom att du leder situationsanpassat med utgångspunkt i tillit under ansvar samt att du med din kreativa och kommunikativa förmåga pratar om vår vision på ett sätt som träffar i hjärtat. Du har tillräcklig förståelse i ledarskap för att förstå att det i medarbetarsamtalen inte handlar om att prata, utan om att vara nyfiken, lyssna och framförallt agera. Naturligtvis lever du efter den filosofin konsekvent.

För att kunna förstå medarbetarnas vardag ser vi gärna att du har någon form av teknisk kunskap inom fastighetsautomation, brand/säkerhet eller har bransch erfarenhet.

Vi erbjuder en plats i en driven, gladlynt och trivsam ledningsgrupp där vi tillsammans verkar strategiskt och taktiskt för verksamhetens framgång. Du kommer få skapa bekantskap med nya mycket kompetenta, coachande och utmanande kollegor som förstår vad som krävs för att vi ska lyckas - Tillsammans.

Hela teamet ser fram emot att få börja jobba med dig så snart som möjligt, så ansök eller ring om du har några frågor så kan vi prata vidare.

/Christian med team

Följ med på vår fortsatta resa in i framtiden! #We create enviroments that care

Om Siemens Smart Infrastructure

Siemens är en global leverantör av säkra och energieffektiva lösningar för fastigheter. Vi erbjuder integrerade, digitala och effektiva systemlösningar och tjänster inom fastighetsautomation, brand, säkerhet, energihantering, samt styr- och reglerprodukter för värme, ventilation och kyla. Se mer på www.siemens.se och vår film nedan.

Klicka -> HÄR!

Är du vår nya kollega?

Skicka in din ansökan via siemens.se/jobb dock senast 6 november 2020, vi gör ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet.

För frågor om det här lite lätt magiska uppdraget kontakta gärna rekryterare Micaela Wessén på telnr 070 7281383 eller mail micaela.wessen@siemens.com.

Jag ser fram emot din ansökan!

I denna rekrytering undanber vi oss alla samtal rörande annonsering och rekryteringsstöd.
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 6 nov 2020 (17 dagar kvar)