Offer Specialist / Offertansvarig till Siemens i Mölndal

Offer Specialist / Offertansvarig till Siemens i Mölndal

Offer Specialist / Offertansvarig till Siemens AB, Digital Industries, Mölndal

På Siemens utvecklar vi teknologier som tar samhället till nästa nivå. Hur? Genom elektrifiering, digitalisering och automatisering. Vi förändrar livet på de platser där du bor och arbetar, energin som driver ditt hem och hur de produkter du gillar produceras. Att vara en del av Siemens innebär att lösa komplexa utmaningar varje dag. På Siemens är vi tänkare, drömmare och utförare. Därför anställer vi inte bara de som har spännande idéer utan också har modet att göra verklighet av dem. Vi har ett högt ställt mål inom hållbarhet, att bli klimatneutrala år 2030. Tillsammans är vi ca 351 000 personer i världen varav 4 200 i Sverige som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan bli en av dem. Vill du vara med på vår resa att bli digitaliseringens nummer ett? Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens.

Vill du bidra till att göra världen lite bättre?

Som Offer Specialist hos Siemens Digital Industries i Mölndal kommer du att arbeta projektorienterat och ingå i ett team som består av säljare samt produktspecialister som arbetar med drivteknik och industriautomation. Hos oss får du ett superspännande arbete där du jobbar med innovativa marknadsledande produkter då vi håller oss i framkant gällande tekniken med en bred och intressant portfölj. Dessutom får jobba tillsammans med våra entusiastiska kunder och ta del av deras innovativa idéer. Du får en självständig och varierande roll där du har möjlighet att utveckla såväl din tekniska som pedagogiska förmåga.

I ditt dagliga arbete som Offer Specialist kommer du att bistå till att formulera kvalitativa och konkurrenskraftiga anbud mot upphandlande organisationers krav och utvärderingsmodeller. Ditt ansvarsområde är brett vilket innebär allt från att analysera förfrågningsunderlag och avtal till att arbeta med kalkyler och prissättning. Rollen är i nära samråd med säljteamet och ni kommer tillsammans arbeta fram konkurrenskraftiga kunderbjudanden och genomföra presentationer hos våra kunder.

Vi erbjuder spännande utmaningar och karriärmöjligheter i ett innovativt, globalt företag i framkanten av hållbar teknik. Vår arbetsmiljö är öppen, inspirerande och internationell. Vidareutbildning är en viktig del för våra medarbetare och du kommer löpande utbilda dig för att hålla dig uppdaterad på den senaste tekniken.

Utmaningen
  • Självständigt ansvara för anbuden från förfrågan till presenterat förslag
  • Initiera och hålla i möten med regionala säljare och produktspecialister
  • Telefon- och mailväxling med kunder för insamlande av information om tilltänkt applikation
  • Uppsökande av information på Siemens supportsidor (tekniska datablad, produktinformation, kataloger, applikationsexempel etc.)
  • "Enklare" ärenden som t ex förfrågan på enstaka artiklar till färdiga systemlösningar
Vad krävs av mig?

Som person är du kreativ, analytisk, trivs med utmaningar och har en stark egen drivkraft. Du har god förmåga att skapa förtroende hos både kollegor och kunder med ett öppet och socialt agerande. Känsla för affärer, intresse för sälj- och kundfrågor och att ständigt arbeta med processförbättringar är centralt för dig. Vidare ser vi att du är lyhörd inför kundens problem och tar ansvar för att lösa de problem som uppstår snabbt, effektivt och med god kvalitet. För att lyckas i rollen är det viktigt att du arbetar strukturerat samt är lösningsorienterad, proaktiv och har förmågan att självständigt driva dina uppdrag.

Vem är du?
  • Du har lämplig utbildning och/eller erfarenhet av service- / projektverksamhet inom automation, drivsystem och processindustrin
  • Du jobbar förmodligen idag i en liknande roll alternativt som automationstekniker, servicetekniker, automationsingenjör, elkonstruktör, konsult eller i annan relevant teknisk tjänst
  • Det är meriterande om du har kunskap om Siemens produkter
  • Du har förståelse för vad DCS, SCADA och PLC innebär samt skillnader dem emellan
  • Körkort samt goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift är ett krav
Om Digital Industries

Divisionen Digital Industries erbjuder en omfattande portfölj med integrerad maskinvara, programvara och teknikbaserade tjänster för tillverkningsföretag över hela världen. Därmed bidrar Siemens till ökad produktivitet i industrin genom mer flexibla och effektiva tillverkningsprocesser och minskad tidsåtgång mellan produktion och färdig produkt. Läs mer på www.siemens.se/industry

Tveka inte - ansök idag via siemens.se/jobb refnr 193718 dock senast den 26/1. För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Martin Lindstedt på +46 (0) 405-92511 alt martin.lindstedt@siemens.com eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Lisa Lundeberg på 070 - 728 13 72, lisa.lundeberg@siemens.com.

För kontakt med facklig representant maila Facket.se@siemens.com
Mer info
Område Mölndal
Yrkesroll Försäljning, Innesäljare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 jan 2020 (5 dagar kvar)